Ennå mulig å få sommerjobb

biltema

Slett ikke alle sommerjobber lyses ut. Her er rådene som hjelper deg med å kapre en sommerjobb i siste liten. Det lønner seg å starte sommerjobbsøkingen så tidlig om mulig, helst allerede på vinteren.

Likevel er det fortsatt ikke for sent. Søker du på ordet «sommerjobb» på nettsider som nav.no og finn.no, dukker det opp hundrevis av annonser for stillinger som fortsatt kan søkes på.

Langt ifra alle sommerjobber lyses ut gjennom annonser. Mange bedrifter trenger vikarer uten å annonsere det, opplyser NAV.

Gå innom og spør om de er på utkikk etter folk. Ta med deg CV og søknad. Hvis dette er vanskelig å få til, kan du oppsøke bedriftene på sosiale medier eller hjemmesidene deres.

De fleste får sommerjobb gjennom noen de kjenner, ifølge NAV. Dette kan være familie, venner eller venner av familien. Ikke vær redd for å spørre om de vet om noe eller om de kan hjelpe deg, og del det gjerne på sosiale medier.

Stå på-vilje er bra
Biltema er et av selskapene som fortsatt trenger flere sommervikarer. Til nå har de ansatt rundt 150 personer fordelt utover varehus i hele landet.

– Sommeren er høysesong for oss, så det er helt nødvendig å bemanne opp i butikkene. Sommervikarene er med på at driften går rundt og at de som er innom oss får en god handleopplevelse, sier personalansvarlig Victoria Muri Henden i Biltema.

Når Biltema ansetter sommervikarer, er de på utkikk etter folk med spesielle egenskaper. Du bør for eksempel ikke være redd for å ta i et tak.

– Vi har mange varer som skal ut i hyllene. Om sommeren er det spesielt høyt trykk i butikkene. Man må være fleksibel, siden man skifter mellom å være på gulvet, jobbe med varer og stå i kassen. Og ikke minst ha godt humør. Man må kunne møte kunder og kollegaer med et smil, sier Henden.

Jobb med søknad og CV
Når du skriver en jobbsøknad, er det viktig å få fram hvorfor du ønsker akkurat denne jobben og hva du kan bidra med inn i bedriften.

– Vi har med årene opparbeidet en stolt bedriftskultur, og det er derfor viktig å fremme at du ønsker å jobbe akkurat hos oss og hvorfor, sier Henden.

Du bør sørge for å ha en ryddig og oversiktlig CV. Dersom du ikke har noe spesiell arbeidserfaring fra før, så skriv litt om interesser eller hva du har lært i skolesammenheng eller på fritiden. Det er alltid noe her som kan trekkes ut og relateres til jobben du søker på.

Selv om du har søkt jobber før, bør du alltid gå gjennom og endre CV og søknadstekst når du skal søke på nye jobber.

– En søknad og CV som ikke er oppdatert er aldri bra. Det har hendt at vi har fått henvendelser som tydelig ikke er skrevet for en jobb hos oss i Biltema. Da viser man ikke mye motivasjon og engasjement, sier Henden.

Bra for karrieren
Å ta sommerjobb gir erfaringer som gjør det lettere å få seg jobb senere i livet. I tillegg viser man innsats- og stå på-vilje når man er villig til å bruke store deler av sommeren på å jobbe.

Og kanskje ender sommerjobben opp med at du senere blir ansatt på samme sted.

– Dersom du gjør en god jobb og varehuset har behov for å ansette nye medarbeidere, vil sommervikarene ofte tas i betraktning. Hvis du ønsker en jobb videre så er det lurt å vise interesse for dette og stå på i løpet av sommerperioden, sier Henden.

6 tips for å kapre en sommerjobb i siste liten:

Søk etter «sommerjobb» eller «sommervikar» på bedriftens hjemmeside, finn.no og nav.no.
Spør venner og familie om de kjenner noen som trenger hjelp.
Bruk sosiale medier for å fortelle at du ønsker sommerjobb.
Lag en ryddig CV og en unik søknad som legger vekt på din motivasjon.
Møt opp personlig på arbeidsplassen for å levere CV og søknad. Men ring før du kommer, slik at noen har tid til å møte deg.
Ikke vær kresen. All jobb er nyttig erfaring.
Kilder: NAV/Biltema

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.