Ny undersøkelse: Mange planlegger ta med hunden på sommerferie i år

sommer

Seks av ti norske hundeeiere har planer om å ta med hunden på sommerferie i år, mens bare tre av ti katteeiere har samme plan, viser en undersøkelse fra Agria Dyreforsikring.

Omtrent halvparten av dyreeierne oppgir at hovedårsaken til at de ikke skal ta dyret med, er at hunden/katten ikke liker å kjøre bil, fly, tog eller båt. 

Andre årsaker til at dyret skal ha en dyrepasser eller skal på kennel/pensjonat i sommer, er at det er for varmt og tett med folk på feriedestinasjonen. Dyreeierne oppgir også at det er vanskelig å finne overnatting der de kan ha med dyret sitt, og at det blir for dyrt med de ekstra reisekostnadene som det vil føre med seg.

– Både to og firebeinte har godt av en deilig stressfri ferie i sommer. Undersøkelsen viser at vi dyreeiere er opptatt av å prøve å få til dette. Enten ved å legge til rette for ferie sammen, eller ved å skaffe dyrepass dersom reisen ikke vil være en god opplevelse for det firebeinte familiemedlemmet, sier Camilla Stenseng, konstituert administrerende direktør i Agria Dyreforsikring.

Av de som planlegger å ha med dyret sitt på ferie, svarer nesten ni av ti at de skal feriere i Norge. Dette gjelder både for katte- og hundeeierne.

–  Hvis du skal ha med dyret ditt til utlandet i sommer, sett deg godt inn i reglene for hva som trengs av vaksiner, ormekurer, ID-merking, dokumenter og pass. Både for landet du skal til og for å komme hjem igjen til Norge, råder Stenseng.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.