Ny flyplass i Bodø: – Et Nordland i rivende utvikling

ferie

– At styret i Avinor nå har vedtatt å bygge ny flyplass i Bodø er enda en bekreftelse på et fylke som er i rivende utvikling. At både byer og distrikt beveger seg i moderne, smart og grønn retning gjør Nordland godt rustet for fremtiden, sier fylkesrådsleder Remi Solberg.

De første spadetakene skal tas allerede i 2024, samme år som Bodø skal være kulturhovedstad. Det gir et signal om at Bodø og Nordland er verd å satse på, at det her skal være mulig å både bo og leve godt, mener fylkesrådslederen.

– Utviklingstempoet i Nordland er enormt. Bodø er en av driverne, sammen med de andre byene i fylket. Det gir en giv som er virkelig spennende å være med på. Det vi gjør nå, er å bygge et attraktivt fylke som er rustet for framtida, og et middel på veien mot å stabilisere og snu befolkningsutviklingen. Jeg er utrolig glad for at jeg får være med på veien inn i en ny gullalder for fylket vårt, sier Solberg.

Samtidig som Ny by, ny flyplass i Bodø nå er bare et lite steinkast unna, er initiativene til grønn næringsutvikling i Nordland større enn noen gang før. Disse og flere initiativer skaper nye og store muligheter til å ta hele fylket i bruk.

– Vi liker best å se på muligheter, ikke begrensninger. Det meste som skjer i Nordland nå om dagen skaper nye muligheter for en spennende og god fremtid for hele nordlandssamfunnet. Ny by, ny flyplass er en av de sentrale brikkene i puslespillet, og vi har også flere brikker som skal på plass, påpeker fylkesrådslederen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.