Ny bok: By og bygd nr 48

bøker

«By og bygd» er Norsk Folkemuseums årbok. Siden den ble etablert i 1943, har målsettingen vært å utgi kulturhistoriske og museumsfaglige studier av høy faglig kvalitet.

Samtidig skal det være rom for å presentere annet museumsarbeid på en tilgjengelig måte. «By og bygd» er et samlingssted for forskning i og om de kulturhistoriske museene i Norge.

Norsk Folkemuseum har en rik historie fra det ble grunnlagt av Hans Aall i 1894 og fram til i dag. Etter 125-årsjubileet i 2019 har vi hatt mulighet til både å se oss tilbake og å skue framover. Hvordan har museet endret seg i disse årene? Og hvor går veien videre?

I denne utgaven av «By og bygd» handler det om Norsk Folkemuseums virksomhet siden det forrige, store jubileet i 1994. Artiklene tar opp et bredt spekter av temaer – fra utstillingspraksiser og samlingsforvaltning til dokumentasjon, formidling og arbeidet med museets friluftsmuseum.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.