Julie Henrikke slipper albumet «Hver gang noen minner om deg»

hes

«Hver gang noen minner om deg» er en bli voksen-plate med kjærlighetssorg som rød tråd. Albumet slippes 3. november.

Debutalbumet til Julie Henrikke er et album om vennskap, forvirring, venting og om å reise til Syden. Det handler om å lete etter skriften på veggen uten å finne den.

– Det er en slags hyllest til de folka som står der gjennom krisene og hjelper en til å holde fast i livet og den man er.

Albumet er resultatet av et utall aleneturer på hytta, der Julie Henrikke i starten la seg med sola før åtte hver kveld, men endte med å finne veien tilbake til å trives med seg selv gjennom skrivingen.

– Jeg fant igjen gleden og tryggheten i mitt eget selskap etter å ha mistet noen som stod meg nær.

Det er utvilsomt en breakup-plate, selv om det ikke var intensjonen. Men det er også fortellinger om barndom, savn og vennskap. Og om mamma. Man kan kanskje heller kalle det en bli-voksen-plate. 

– Livet viser seg med tiden å ikke være så svart-hvitt, og midt oppi det har i hvert fall jeg savnet en tydelig stemme, en skrift på veggen, som sier «Julie, gjør dette». Også har jeg heller måttet gå inn i stillheten og finne den lille stemmen i meg selv, og høre etter så godt jeg kan på hva den har å si.

Debutplata spenner mellom det minimalistiske viseuttrykket hun først bemerket seg med på EP-debuten Vann renner ut av glass fra 2021, til fullskala arrangementer med band, fløyte og strykere. Alltid med finurlige tekster og melodiene som en solid grunnmur gjennom albumet.

– Motto i studio har vært «vi tar det som en tur» og «veien er målet». Det har vært en veldig morsom prosess fra start til slutt, og jeg er utrolig glad i, og stolt av, resultatet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.