Norske menn gir hyppigere oralsex enn kvinner

sex

I en ny, landsdekkende og representativ undersøkelse, gjennomført av YouGov, har Kondomeriet kartlagt nordmenns sexvaner – og blant annet avdekket hvordan det står til med norske oralsexvaner.

I undersøkelsen kommer det frem at 2 av 10 gir oralsex minst én gang i uken. 

– For mange er oralsex noe av det deiligste som finnes og den mest intime formen for sex. Det å se at partneren nyter det du holder på med, kan også være veldig opphissende og tilfredsstillende for den som gir. 

Det sier Kondomeriets sexolog, Ingrid Bakker. 

Ifølge undersøkelsen er menn mer generøse med tungen og gir mer oralsex enn kvinner. 26 % av menn gir oralsex minst én gang i uken mot 14 % av kvinner. Én av årsakene til at menn gir hyppigere oralsex, kan handle om at kvinner generelt trenger mer tid i senga, sier sexologen. 

– Kvinner bruker som regel lenger tid på å bli klare for sex og trenger mer fysisk forspill. I tillegg trenger kvinner ofte lenger tid for å oppnå orgasme.

En drøy tredjedel ønsker å motta mer oralsex enn det de gjør i dag. Dette gjelder 36 %, og også her ønsker gutta det i større grad enn kvinner. Nesten 5 av 10 menn svarer at de ønsker å motta mer oralsex, mens kun 2 av 10 kvinner svarer det samme. 

– Oralsex fortjener mer plass i senga. Det er med på å forlenge den deilige sexen sammen med en partner, og kan styrke intimiteten og ikke minst øke sjansene for å få orgasme, særlig for kvinner, sier Bakker og legger til: 

– Når det er sagt, er vi alle forskjellige og om du eller partneren din ikke har lyst til å ha oralsex, er det helt lov – og helt vanlig.

Ifølge undersøkelsen er det nemlig en like stor andel som ikke ønsker å motta mer oralsex enn det de gjør i dag. Dette kan handle om tidligere negative erfaringer og usikkerhet rundt egen lukt og smak, mener sexologen: 

– Hvis man har hatt flere ubehagelige opplevelser under oralsex, med for eksempel dårlig teknikk, tenner og mangel på fuktighet, er det ikke rart at det ikke frister til gjentakelse. I tillegg er det mange som bekymrer seg for hvordan de smaker og lukter, sier hun og legger til: 

– Alle underliv har en lukt og en smak, og det er helt naturlig. Om man likevel skulle bekymre seg for dette, finnes det flere glidemiddel med smak som kan gjøre oralsexen bedre for begge parter. Vinn- vinn!

Hvordan gir man partneren den beste oralsexen? Det spørsmålet har ingen fasit, ifølge sexologen. 

– Det er vanskelig å gi en «oppskrift» på hvordan man bør utføre oralsex, fordi vi er alle forskjellige. Det som fungerer for én person, fungerer ikke nødvendigvis for en annen. Derfor er det viktigste å prøve seg frem og å snakke sammen om hva som føles godt og ikke, sier hun. 

I tillegg er det noen andre tips som kan være greit å merke seg: 

  • Finn en behagelig stilling. På denne måten får man ingen avbrytelser underveis fordi man må skifte stilling eller opp for luft. 
  • Start sakte. En slow start, med lekne, myke og ertende tungebevegelser, vil pirre partneren og bygge opp opphisselsen enda mer. 
  • Jo våtere, desto bedre. Det gjør opplevelsen ekstra deilig for dere begge. Glidemiddel med smak kan også med fordel brukes for å krydre munnsexen. 
  • Husk andre erogene soner. Kombiner oralsexen med stimulering av andre erogene soner. Du har hender som kan hjelpe til under oralsexen… 
  • Vis at du liker det du holder på med. Dette er svært opphissende for både kvinner og menn og kan hjelpe til med å få den som mottar å slappe mer av. 
  • Lytt til partneren. Merk deg hvilke berøringer og bevegelser partneren din liker og lytt til instruksjonene du får fra partneren, enten i form av direkte eller indirekte kommunikasjon.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.