slaeger

Petter Northug lanserer podkast og bok

Petter Northug lanserer sin nye podkast «Viljeskalle» på Podimo basert på den nye boken «Petter Northug – en viljeskalle», skrevet av Thor Gotaas og utgitt av Risk forlag. En av Norges fremste... Les mer »
bonnier

Nettkjendis slipper boken «Helles kjøkken»

Hun er tobarnsmor, jobber som lærer og er ifølge seg selv «helt vanlig». Likevel har Helle Ørbeck opparbeidet seg 150 000 følgere i sosiale medier. Nå kommer oppskriftene endelig i bokform. Med... Les mer »
youtube norge

Agnetesh slutter med Youtube

En internettoverdose ødela for youtuber Agnetesh. Selv gjenfant hun skapergleden ved å logge av, og i «Avlogga» får leserne hjelp til det samme. I nesten åtte år engasjerte Agnete Husebye, alias Agnetesh,... Les mer »
cappelen damm

Ny bok: Eva Joly og Nina Witoszek lanserer «Det blåøyde riket»

Kan det bli for mye tillit i et samfunn? Kan tilliten gjøre oss sløve og naive? Legger nordmenns store, nesten grenseløse tillit til myndigheter og statlige institusjoner veien åpen for korrupsjon, maktmisbruk... Les mer »

Rana kommune: Havmannprisen går til M. Seppola Simonsen

M. Seppola Simonsen er en norsk-kvensk forfatter og kunstner fra Senja. Diktsamlinga Hjerteskog har undertittelen Kvenske dikt, noe som plasserer den i en kvensk tradisjon og forfatteren som kven. Diktene er skrevet... Les mer »
bøker

LESERINNLEGG: Ny bok om venstresidens antisemittiske arv

En etterlengtet bok om antisemittismen på den politiske venstresiden er nylig utgitt i Norge. Av: dr. Michal Rachel Suissa, leder for Senter mot antisemittisme. Forfatteren, professor Torkel Brekke, som selv har bakgrunn fra et... Les mer »
bokbutikk

Nekter forlag å presentere bok om befolkningsutskiftning

Mandag 23. januar arrangerer Legatum Publishing bokbad for «Old Europe Stop the Great Replacement», av forfatter og kunstner Rikard Högberg. Initielt var planen å gjennomføre dette på Litteraturhuset i Oslo, men der ble... Les mer »
vinter snø

Tusenvis får øyeskader: – Man kan bli solbrent på øynene

Påsken er like rundt hjørnet, og uavhengig om du skal ha bypåske, drar utenlands eller til fjells, er det viktig å huske på at solen er kraftig for både huden og øyene. ... Les mer »
museum

Ny bok fra Museumsforlaget: Digital og analog tegning i museet

«Digital og analog tegning i museet» handler om hvordan tegning kan fungere som et språk i møte med kunst. Å tegne i museum er ikke et nytt fenomen, men hvem tegner, og hvordan... Les mer »
bøker

Ny bok fra Museumsforlaget: Et kunstmuseum i endring?

Kunstmuseene er i endring. De skal ikke bare legge til rette for opplevelser, læring og refleksjon, men også for medborgerskap, flerstemmighet og deltakelse. Formidling får stadig mer oppmerksomhet i faglitteraturen og i... Les mer »