bokbutikk

Nekter forlag å presentere bok om befolkningsutskiftning

Mandag 23. januar arrangerer Legatum Publishing bokbad for «Old Europe Stop the Great Replacement», av forfatter og kunstner Rikard Högberg. Initielt var planen å gjennomføre dette på Litteraturhuset i Oslo, men der ble... Les mer »
vinter snø

Tusenvis får øyeskader: – Man kan bli solbrent på øynene

Påsken er like rundt hjørnet, og uavhengig om du skal ha bypåske, drar utenlands eller til fjells, er det viktig å huske på at solen er kraftig for både huden og øyene. ... Les mer »
museum

Ny bok fra Museumsforlaget: Digital og analog tegning i museet

«Digital og analog tegning i museet» handler om hvordan tegning kan fungere som et språk i møte med kunst. Å tegne i museum er ikke et nytt fenomen, men hvem tegner, og hvordan... Les mer »
bøker

Ny bok fra Museumsforlaget: Et kunstmuseum i endring?

Kunstmuseene er i endring. De skal ikke bare legge til rette for opplevelser, læring og refleksjon, men også for medborgerskap, flerstemmighet og deltakelse. Formidling får stadig mer oppmerksomhet i faglitteraturen og i... Les mer »
bøker

Ny bok om 2. verdenskrig: Operasjon TITLE – Tokt mot «Tirpitz» i Trondheimsfjorden

Operasjon TITLE var et forsøk på å senke det tyske slagskipet «Tirpitz» ved hjelp av såkalte menneskelige torpedoer i slutten av oktober 1942. «Tirpitz» lå da i Fættenfjorden, en sidearm til Trondheimsfjorden. ... Les mer »
bøker

Ny bok: Mennesket og havet 2021

«Mennesket og havet» er det viktigste forumet for presentasjon av kulturhistorisk forskning i Norge innenfor fagområdene maritim arkeologi, etnologi og historie. Denne utgaven tar blant annet for seg fartøyvern og flytende kulturminner, gravhauger... Les mer »
bøker

Ny bok: Ta deg TID

«Ta deg TID» er en museumsutstilling i bokformat som dykker ned i den spektakulære samlingen til Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. I boka trer utsøkte detaljer frem: skinnende forgylling, leire brent for flere tusen år siden og... Les mer »
mat middag

PODCAST: Villmarkskokk Svein Jæger Hansen på Scandic Meyergården i Mo i Rana

Nylig ble villmarkskokk Svein Jæger Hansen som er kjøkkensjef på Scandic Meyergården i Mo i Rana intervjuet av podkasten Villmarksliv. Svein Jæger Hansen er kokebokforfatter, gründer og står bak Villmarksakevitten, Villmarksbrødet og... Les mer »
rein vinter

Ny bok: Bååstede

Bååstede betyr «tilbake» på sørsamisk. I de senere år er ønske om tilbakelevering av samiske museumsgjenstander blitt et aktuelt spørsmål. Et pionertiltak på dette feltet er prosjektet Bååstede, der gjenstander i samlingen... Les mer »
bøker

Ny bok: By og bygd nr 48

«By og bygd» er Norsk Folkemuseums årbok. Siden den ble etablert i 1943, har målsettingen vært å utgi kulturhistoriske og museumsfaglige studier av høy faglig kvalitet. Samtidig skal det være rom for å presentere... Les mer »