Norsk laks ikke smittekilde for koronavirus i Kina

Nærings- og fiskeridepartementet

Kinesiske smittevernseksperter uttalte tirsdag at det ikke er funnet bevis for at laks er smittekilde i det nye utbruddet av koronasmitte i Beijing.

Nylige funn av koronasmitte i Beijing har påvirket kinesisk import av mat, deriblant av fersk laks. De siste dagene har det kommet rapporter om vanskeligheter med å få laks inn på det kinesiske markedet.

– Uttalelsene fra kinesiske smittevernseksperter er i tråd med norske fagmyndigheters konklusjon om at det er svært lite sannsynlig at smitte kan overføres via mat eller vann. Vi håper dette vil bidra til at eksport av norsk laks til Kina etter hvert kan gå som normalt igjen, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

– Vi har en konstruktiv dialog med kinesiske matmyndigheter. Sammen med Mattilsynet og næringen gjør vi det vi kan for å bidra til at norsk laks kan eksporteres som normalt, men det er grunn til å tro at dette vil ta noe tid, sier Ingebrigtsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.