Her er deltakerne i «Familiens ære»

nrk

Opptakene til konurransene i høstens nye TV-satsing på NRK har nå i Holmenkollen. Her er deltakerne i «Familiens ære».

«Familiens ære» tar utgangspunkt i et spesielt fenomen i idretten: Deltakerne er kjente idrettsprofiler og deres barn, som selv gjør eller har gjort karriere i norsk og internasjonal idrett.

Programleder Kjetil André Aamodt. Aamodtt er strålende fornøyd med deltakerne i NRKs nye konkurransereality.

– Det er en helt rå gjeng vi kan presentere i «Familiens ære», sier Kjetil André Aamodt. – Seniorene er legender innenfor sine idretter. Et par av juniorene er voksne stjerner, mens andre er på god vei. Det blir også veldig morsomt å oppleve dynamikken mellom dem – om det blir foreldrene som tar føringen, eller om de får motstand fra barna sine, sier Aamodt.

Team Hjelmeset: Odd-Bjørn (48) og Lars (18), langrenn

Odd-Bjørn har vunnet 5 VM-gull samt OL-sølv og -bronse i langrenn. Han har også flere medaljer i friidrett og motbakkeløp, og ble tildelt Bjørn Egebergs Ærespris i 2012.

Les også:  Husbrann i Lofoten slukket

Lars har medaljer fra junior-OL både i langrenn og friidrett. I vinter deltok han i junior-VM. Han er russ ved Wang toppidrettsgymnas i vår, og satser for fullt på idretten til høsten.

Team Hattestad: Trine (53), friidrett, og Julie Hattestad (18), håndball

Trine ble historisk ta hun tok OL-gull for Norge i spydkast i 2000. Hun har også spilt håndball på høyt nivå for Oppegård IL.

Julie spiller håndball for Follo damer i 1.divisjon og skal fortsette med det til høsten. Hun er i vår russ ved Wang toppidrettsgymnas.

Team Thoresen: Petter (58) og Patrick (36), ishockey

Petter var en av de største profilene på det norske ishockeylandslaget i mange år. Han har fire Norgsmesterskap med Vålerenga, ett med Storhamar, spilte i alt 92 landskamper og i fem OL.

Patrick spilte en årrekke i NHL og også for ulike klubber i Europa og Russland. Han har vært en lederskikkelse på det norske landslaget. I dag spiller han for Storhamar.

Les også:  Brann i flermannsbolig i Mo i Rana

Team Svele: Bent (58) og Mia (18), håndball

Bent spilte for en rekke norske og utenlandske klubber på 80- og 90-tallet og har over 120 landskamper. I dag er han TV 2s håndballekspert og assistenttrener for kvinnelaget til Storhamar.

Mia er rangert blant de ti største håndballtalentene i Norge. Hun avslutter nå siste året på Wang i Hamar. Hun blir proff i Danmark fra juli etter å ha signert med Nykøping Falster.

Team Maaseide: Bjørn (51) og Birgitte (17), volleyball

Bjørn hadde stor suksess sammen med Jan Kvalheim på 90-tallet med EM-gull i 1994, EM-sølv i 1993, 1997 og 1998 og EM-bronse i 1999. Han har også spilt ordinær volleyball i USA og Frankrike.

Birgitte starter sitt tredje år på volleyballgymnas i Sauda til høsten. Hun regnes som et meget lovende talent både i volleyball og sandvolleyball.

Les også:  Høgskolen i Nesna legges ikke ned

Team Haltvik: Trine (55), håndball, og Katinka (28), håndball/beach håndball

Trine spilte 240 landskamper for Norge og skåret 832 mål på 80- og 90-tallet, med en rekke OL- og VM-medaljer som resultat. Hun har tre NM og fem seriemesterskap med Byåsen.

Katinka spiller for Aker topphåndball og er dessuten på landslaget i beach håndball. Hun deltok på det norske laget som tok bronse VM i beachhåndball i 2014 og sølv i 2015.

I serien gir de seks idrettsfamiliene oss et nært innblikk i livet på hjemmebane. Samtidig utfordrer de hverandre i ulike konkurranser på noen av Norges største sportsarenaer. Her kjemper foreldre og barn for sin families ære.

Opptakene gjøres 16.-21. juni på forskjellige arenaer, som Holmenkollen nasjonalanlegg, Bislet stadion, Ullevål stadion, skihallen Snø, Frognerbadet og Frogner Stadion.

«Familiens ære» skal inn i gullrekka på NRK1 på fredager med sendestart tidlig i oktober.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.