– Må være sertifisert for å foreta elkontroll for landbruk

ku

For å kunne foreta elkontroll på landbruksbygninger og veksthus av en viss størrelse, stiller Landbrukets Brannvernkomité (LBK) krav til at elkontrollører må ha sertifisering i henhold til NEK 405-3 Tillegg B Landbruk. Som en av landets første kurstilbydere, lanserer Trainor nå kurs i Elkontroll landbruk, med mulighet til å gå opp til sertifisering via Nemko eller DNV GL ved kursets avslutning.

Ifølge Landbrukets Brannvernkomité (LBK) oppstår to av tre branntilløp i landbruksbygninger i el-anlegg eller -utstyr. For å bedre sikkerheten i landbruksnæringen, er «NEK 400 landbruk» utviklet i tett samarbeid med landbruksnæringen, gjennom sentrale aktører, og bygger på kravene i normsamlingen NEK 400. Herunder NEK 405, som stiller krav til hvordan elkontroll skal utføres av en uavhengig tredjepart.

For å kunne sertifiseres som elkontrollør for landbruk, må man inneha og være godkjent elkontrollør for næring, og ha sertifisering som elektrotermografør.

LBK har imidlertid innført en overgangsordning som gjør at en elkontrollør for Landbruk ikke behøver å være sertifisert i henhold til NEK 405-1, termografering før 31.12.2020

Trainor er som en av få kursaktører godkjent av LBK for avholdelse av dagskurset i landbruk. – Dette betyr at Trainor nå kan tilby fullstendig pakke av elkontroll-kurs, ettersom vi allerede har elkontroll bolig, elkontroll næring og elektrotermografi i vår kursportefølje, sier Trond Løfqvist i Trainor.

– For landbruksnæringen vil kvalifisert elkontroll bli ettertraktet, ettersom flere forsikringsselskap har gått ut med at de vil gi betydelig reduksjon i forsikringspremien til bønder som har fått utført elkontroll av sertifisert kontrollør. Det betyr at det kommer til å være stort behov for elkontrollører som er sertifisert for landbruk, avslutter Løfqvist, som regner med stor interesse for de oppsatte kursene i elkontroll landbruk.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.