Luftfartsmuseet fikk Boeing 737 av Norwegian – Stått på lager siden 2015

luftfartsmuseet

I 2015 fikk Norsk Luftfartsmuseum i Bodø en Boeing 737-300 i gave fra Norwegian. Nå snart tre år senere er flyet fortsatt ikke blitt en del av utstillingen på museet, men står og samler støv i et lager på flystasjonen i Bodø.

Flyet ble en del av Norwegian-familien i 2006 og har gjennomført over 40.000 flygninger. Den 9. desember i 2015 tok flyet den siste flyturen med landing i Bodø. Direktør ved Norsk Luftfartsmuseum i Bodø den gang, Erling Kjærnes, overtok flyet under en seremoni på flyplassen, opplyser Hangar.no.

– Flyet er for tiden lagret på flystasjonen i Bodø, men det venter på en varig plassering. Det og flytte en Boeing 737 over en flyplass som er i daglig drift, og deretter over ett jorde uten vei, er krevende og vi vurderer for tiden ulike alternative plasseringer utenfor museet som både ivaretar maskinens videre levetid og tilgjengelighet for publikum. Av hensyn til maskinens videre levetid er det viktig med rett fundamentering og plassering over fast dekke i stedet for ute på gressplenen slik det første var tenkt. Dette arbeidet innebærer vurderinger av museumsfaglige utfordringer som sikkerhet, konservering, vedlikehold og tilgjengelighet, som er vår oppgave som museum, sier Hanne Kristin Jakhelln som er direktør for Norsk Luftfartsmusem til Hangar.no.

Selv om flyet ikke er en del av noen utstilling på museet, forsikrer Jakhelln at flygaven fra Norwegian blir ivaretatt og vedlikeholdt. En av årsakene til at flyet ikke er med i utstillingen skal være mangel på finansiering.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.