Nå kan du alltid tæppe med kortet – Men de fleste tror grensen er på 200 kroner

bankaxept

En undersøkelse gjennomført av Yougov på vegne av Vipps viser at nesten halvparten av befolkningen tror at grensen for å tæppe med bankkortet går ved 200 kroner. Kun fire prosent mener det ikke er noen grense, – og de har rett.

Det er ingen grense for å tæppe kortet, men det er en grense for når du må taste PIN-kode. Fra 1. april heves grensen til 400 kroner. Frem til nå har du imidlertid måttet taste PIN-kode ved alle kjøp over 200 kroner, og det er muligens der misforståelsen ligger.

Les også:  Økonomi styrer nordmenns påskeplaner

Nå har Vipps AS i samarbeid med bankene valgt å heve denne grensen til det dobbelte for bankkort med BankAxept. Dette vil gjøre handleopplevelsen raskere og enklere for både brukere og butikker.

I løpet av 2019 har bankene byttet ut alle tradisjonelle kort med kort som har innebygget kontaktløs funksjon. I tillegg må alle butikker ha aktivert muligheten for at du skal kunne tæppe med kortet ditt. Når også beløpsgrensen økes fra 200 til 400 kroner, slipper du å taste PIN-kode så ofte som før. Tæpping med kort blir nå sannsynligvis mer vanlig enn å sette kortet inn i terminalen og taste PIN-kode.

Du kan alltid tæppe
Så lenge du har et bankkort med kontaktløs funksjon, og butikken har aktivert terminalen for kontaktløs betaling, er det i utgangspunktet ingen grenser for å tæppe med kortet.  

Les også:  Forbrukerrådet og Elbilforeningen: Betalingsterminal må bli obligatorisk på ladestasjonene

− Du kan alltid tæppe med ditt BankAxept-kort uavhengig av beløp. For beløp over 400 kroner, og ved jevne mellomrom må du taste PIN-koden din. Dette betyr at du egentlig ikke trenger å tenke på beløpsgrenser når du betaler kontaktløst, sier kommunikasjonssjef i Vipps AS, Hanne Kjærnes.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.