Løser skadesaker på direkten: – En revolusjon

tryg

Årlig kjører Tryg Forsikrings takstfolk for bygning og eiendeler over 250.000 kilometer på takst- og befaringsoppdrag. Nå innfører selskapet skadebefaring via live video, noe som vil redusere bilkjøringen dramatisk samtidig som kundene får raskere oppgjør.

– Dette er intet mindre enn en revolusjon i måten å løse skader på. Der vi tidligere kunne bruke to arbeidsdager med transport til og fra på én jobb, har vi nå unnagjort to befaringer før lunsj. Alt blir mye mer effektivt, og kundene får gjort opp skadesaken i rekordfart, sier Lars Angell, takstsjef i Tryg Forsikring.

Forsikringsselskapene får årlig innmeldt over to millioner skader. Mange av dem må takseres, og der det tidligere som oftest var fysiske befaringer ønsker nå Tryg å bruke telefon- og videosamtaler mer og mer, gjerne i samarbeid med kunden.

– Målsettingen er at 7 av 10 skadesaker skal takseres ved hjelp av telefon- og videosamtale. Gevinsten er mer effektive takstfolk og raskere oppgjør for kunden. I tillegg er mindre bilkjøring bra for miljøet. Ta for eksempel hytteskader der vi tidligere kanskje måtte ta en lang kjøretur frem og tilbake for å besiktige skaden. Nå kan vi tilpasse oss til når kunden ønsker å utføre befaringen på en langt mer fleksibel måte enn tidligere, sier han.

Med få unntak innfører Tryg Forsikring nå skadebefaring via live video for alle typer skader. Ved å gjennomføre 70 prosent av befaringene digitalt vil forsikringsselskapet spare miljøet for vel 26,5 tonn CO2, tilsvarende 65 bilturer fra Lindesnes til Nordkapp.

– Alle monner drar i klimaregnskapet, og vi er stolte over hvert eneste tiltak Tryg iverksetter som kan bidra til å reduserer CO2-utslippene. For oss er slike små steg en naturlig del av utviklingen på veien mot å bli Nordens mest bærekraftige forsikringsselskap innen 2030, sier Linn Beathe Hæreid, bærekraftspesialist i Tryg.

Det ble i fjor meldt inn 2,4 millioner skader til forsikringsbransjen. Det totale erstatningsbeløpet var 43,7 milliarder kroner (naturskader kommer i tillegg).

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.