Prisen på borettslagsboliger steg 2,6 prosent

nbbl

Norske Boligbyggelag (NBBL)s prisstatistikk viser at prisen på borettslagsboliger steg 2,6 prosent i 2. kvartal 2019. Prisen på borettslagsboliger har dermed steget 1,9 prosent det siste året.

Utviklingen bekrefter tendensen med moderat prisutvikling. Høy byggeaktivitet bidrar til at boligkjøperne har mye å velge mellom, samtidig som god utvikling i norsk økonomi gir god etterspørsel. Det skapes mange nye arbeidsplasser og lønnsveksten er tiltagende. Samtidig viser NBBLs Boligbarometeret for juni at åtte av ti har tatt høyde for økt boliglånsrente det neste året.

– NBBL forventer derfor fortsatt god etterspørsel i boligmarkedet. Vi tror likevel ikke at det er nok til å forhindre at boligprisene flater ut, og muligens faller noe nominelt sett i andre halvår. Økt rente og mange boliger til salgs forventes å legge et lokk på prisveksten utover høsten, sier sjeføkonom Christian Frengstad Bjerknes.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.