Ingenting vekker reiselysten som reiseprogram på TV

bbc

En drømmereise gjennom skjermen, i form av et reiseprogram på TV, er det som inspirerer flest nordmenn til å reise. Det viser en undersøkelse gjennomført av analysebyrået YouGov på vegne av TV-kanalen BBC Earth.

Du har kanskje kjent på det selv. Fristelsen til å hoppe inn i skjermen som viser idylliske bilder av langstrakte hvite strender, frodige palmer og asurblått hav. Ifølge en undersøkelse fra BBC Earth er det dette som i aller størst grad vekker reiselysten hos nordmenn. Faktisk har halvparten av oss reist til et konkret sted etter å ha sett destinasjonen i et reiseprogram.

Spesielt de over 30 år lar seg lett inspirere av å se på reiseprogrammer, mens de under 30 år blir hakket mer inspirert av andres feriebilder i sosiale medier – med reiseprogrammer som en god nummer to. 

Men, formålet med å se på denne typen programmer er ikke først og fremst for å bli inspirert til å reise, faktisk er det bare en av fem som påstår at det er derfor de ser på. Over to av tre nordmenn ser på reiseprogrammer for å lære mer om destinasjonen og kulturen. Det at annenhver nordmann har blitt inspirert til å reise et sted etter å ha sett destinasjonen i et reiseprogram er altså ikke annet enn en «bivirkning».

Det er også solid enighet om at vinteren er den årstiden hvor reiselysten vår lettest lar seg påvirke av å se på reiseprogram. Dersom målet er å drømme seg bort til varmere eller mer eksotiske strøk, bør du med andre ord skru på skjermen i disse dager. BBC Earth viser reiseserier fra både Middelhavslandene, Thailand, Midtøsten og New York i januar, februar og mars, og av de destinasjonene er det Middelhavet som frister mest som reisemål, ifølge undersøkelsen. Halvparten ønsker å reise til Middelhavslandene, en av fire vil til New York, en av fem vil til Thailand, mens kun seks prosent av de spurte vil reise til Midtøsten. Kanskje det er da du bør gi Joanna Lumley’s Silk Road Adventure på BBC Earth en sjanse? 

Vinterens premierer for de reiselystne:

Wild Thailand – torsdager kl 22.00, BBC Earth
Mediterranean with Simon Reeve – søndager kl. 20.15, BBC Earth
Joanna Lumley’s Silk Road Adventure – premiere søndag 10. februar kl. 20.25, BBC Earth
Wild Metropolis – premiere torsdag 21. februar kl. 22.00, BBC Earth
Wild New Zealand – premiere torsdag 14. mars kl. 22.00, BBC Earth

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.