– Husk å ta med alt søppel hjem i sommer

norsk friluftsliv

Skal du ut på tur i sommer? I så fall har du faktisk ansvar for å etterlate deg naturen slik den var da du kom, oppfordrer Norsk Friluftsliv.

Sommeren er høysesong for friluftsliv. Norsk Friluftsliv håper så mange som mulig nyter naturen i sommer, men at alle som er ute også sørger for å rydde etter seg.

Fellesorganisasjonen for de 18 friluftslivsorganisasjonene i Norge har en klar oppfordring til alle som skal ut i norsk natur i tiden framover.

– Alt du tar med deg ut i naturen, skal du også ta med deg hjem. Søppel i naturen ødelegger ikke bare naturopplevelsen, det kan også være skadelig både for miljøet og dyrene og i siste instans oss selv, sier Bente Lier, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

For å formidle budskapet om at alle som er i naturen også har ansvar for å ta vare på den, har Norsk Friluftsliv fått med seg skuespiller Bjørn Sundquist.

– Vi håper å få folk til å le samtidig som de forhåpentligvis tenker seg om en ekstra gang før de for eksempel legger igjen søppel etter seg når de er på tur, sier Lier om filmene, som lanseres på organisasjonens sosiale medier de kommende ukene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.