Hjemmeferie – Verdens beste ferie

canon

Det er virkelig noe på gang blant unge og deres valg av reisemål. Det virker som alle plutselig stiller seg spørsmål som – må jeg reise langt bort for å oppleve interessante ting? Hvorfor i de hele tatt sette seg på et tog når du kan oppleve fantastiske ting hjemme?

Og er det egentlig så spennende å ligge og svette på en strand i Mexico? De anerkjente fotografene Mira og Thilda elsker å reise og har sett mye av verden allerede. Hva skal de gjøre i sommer? Bli hjemme! 

Mira og Thilda – de reisende fotografene
Søstrene Mira og Thilda er to av Canon Nordics fotografer. Sammen fanger de dagliglivets fantastiske øyeblikk med kameraet. Når de ikke reiser jorden rundt, tilbringer de mye av tiden på familiens deilige sommersted utenfor Linköping i Sverige i et gammelt skolehus omgitt av magi. Mira og Thildas fotointeresse startet da de var 16 og 17 år gamle, og har fortsatt å utvikle seg med årene. Mira og Thilda tar mange bilder av og med hverandre, og legger mye arbeid i redigeringen. De leker seg med scener og motiver og jakter alltid på noe som kan gjøre bildet mer interessant eller knytte det til en bestemt følelse eller stemning.

Vi sier ofte at den nordiske sommeren er den beste. Så hvorfor reise bort fra den? Hvis du tenker tilbake på dine beste sommerminner, så er mesteparten av dem i hjemlandet – enten fra et stille og avslappende sted på landet eller fra sommervarmen i byen. Minner fra utlandet er kanskje mer reiseminner enn sommerminner, sier Mira i et eksklusivt intervju med Canon.

Solen forsvinner sakte ned i horisonten, og luften er mild og frisk. Det er noe helt spesielt med de nordiske sommernettene. Til disse bildene brukte Mira og Thilda et Canon EF 35mm f/1.4L-objektiv.

– Vi elsker denne typen objektiver – de er allsidige, lysfølsomme og gir deg stor kreativ frihet, sier Mira og Thilda.

Verdens beste ferie
Sommerferie har for mange vært ensbetydende med utenlandsreiser, men i år er det mange som går mot strømmen. Selv globetrottere som Mira og Thilda har bestemt seg for å feriere hjemme i år – borte bra, men hjemme best.

Canon har en sommerkampanje der de oppfordrer fotografene til å bruke kameraene sine til å forevige hjemmeferien.

– Vi tilbringer dagene i fantastiske omgivelser. Du trenger bare å finne den riktige utsikten, beskjære horisonten annerledes eller ramme inn et kjært ansikt på en ny måte, forteller fotografene.

Når du ser et vakkert bilde med et tema du kan relatere deg til, vil du automatisk like bildet enda bedre. I de nordiske landene kjenner mange igjen lukten av våt asfalt etter kraftig sommerregn, eller har minner om lange, lyse sommernetter. Du kan finne eksotiske og fantastiske ting hjemme – du må bare vite hvor du skal lete og hvordan du fanger det – enten med sansene eller objektivet.

Ifølge søstrene er det gjenkjennelse som avgjør kvaliteten på bildet– en «geotag» er mer som et billig smykke. Et bilde fra Bombay kan være vakkert rent visuelt, men for oss i Norden oppstår magien når det er noe vi kjenner oss igjen i. Magisk morgentåke ved daggry eller et forfriskende kveldsbad i sjøen er ganske enkelt mer interessant.

Nyt hjemmeferien i sengen
Sommeren må ikke tilbringes på en overfylt strand, en fancy uterestaurant eller i nærheten av azurblått hav. Ferie skal jo være avslappende og føles litt hjemlig – så hvorfor ikke bare bli hjemme? Ikke legg planer for hele sommeren, men sett av noen helt tomme dager. Du vil takke deg selv etterpå.

– For meg er hjemmeferie å våkne i min egen seng, kunne kose med hunden min Miso og nyte dagen på min måte. Ingen stressende timeplan for hva som må ses eller gjøres. Når du reiser utenlands, har du gjerne brukt mye penger på turen, og derfor har du også større forventninger, noen ganger altfor store, og det kan være mer stressende enn avslappende, sier Thilda.

– De første solstrålene finner veien gjennom vinduet. Vi elsker disse late sommermorgenene. EF 50mm f/1.4 USM er et av våre favorittobjektiver til portretter. Det har verken for mye vidvinkel eller tele, og er likt det menneskelige øyet. Objektivet lar deg fange disse øyeblikkene på en perfekt måte og bringer betrakteren inn i rommet, sier søstrene.

Slik fotograferer du det fantastiske rundt deg
Hva finnes i omgivelsene dine? Tenk lenger enn det perfekte sommerbildet. Kanskje du er i den gamle garasjen, i drivhuset eller på en øde hytte utenfor allfarvei. Ta frem eventyrlysten og finn ut hva sommeren er for deg – trolig vil mange kjenne seg igjen i dine sommerfølelser.

Hvis du forteller ekte historier med bildene dine, vil flere kjenne seg igjen og sette pris på dem. 

Mira og Thilda tar sommerbildene med Canon CANON EOS 5D MARK IV
Fra det øyeblikket lyset passerer gjennom objektivet, fanger EOS 5D Mark IV opp hver nyanse, fargetone og detalj. EOS 5D Mark IV har avansert fokusering og måling som fanger og følger øyeblikket idet det oppstår, også i vanskelige lysforhold.

EF 24-70mm f/2.8L II USM er favorittobjektivet til Mira og Thilda, og ifølge dem er dette et utmerket allroundobjektiv til å fange den fantastiske nordiske sommeren hjemme.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.