Ny undersøkelse: Kun halvparten bruker redningsvest på kjæledyret

slaeger

Selv om mange kjæledyr er gode svømmere, kan de få panikk dersom de faller over bord. En ny undersøkelse viser at kun halvparten av de som har med kjæledyret på båttur, bruker redningsvest konsekvent.

Tall fra Den store kjæledyrundersøkelsen 2022 viser at så mange som to av tre kjæledyr skal på ferie med eierne sine i år. Det er en dobling fra i fjor, og sjansen er derfor stor for at vi vil se flere firbente til havs i sommer.

Hundeekspert i Musti, Magda Nawrocka, advarer mot å ta lett på sikkerheten på båtturen. Hun tror en del ikke bruker redningsvest på hunden fordi de tror det er plagsomt for den firbeinte vennen eller at det ikke er nødvendig. Det er feil.

– I dag lages det redningsvester i mange forskjellige størrelser, slik at både sikkerheten og bevegelsesfriheten er bedre. Test gjerne ut vesten i trygge omgivelser i god tid før dere skal ut på ferie eller på båttur. Det å la hunden ha på vesten på forhånd, kan hjelpe den med å venne seg til den, sier hun. 
 
Hunden kan få panikk  
Redningsselskapet har siden 1891 jobbet for å gjøre det tryggere å ferdes på og ved sjøen. Hasse Lindmo er direktør for kommunikasjon i Redningsselskapet, og er tydelig på at man bør ha redningsvest til hund ombord.

– Selv om mange hunder er gode svømmere, kan de få panikk dersom de faller over bord, og de kan raskt bli utmattet og nedkjølt. Det kan også være vanskelig å finne igjen og løfte en hund som ligger i vannet, og vi anbefaler derfor å velge vester med håndtak på ryggen slik at hunden kan heises om bord dersom den havner i sjøen, sier Lindmo.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.