Heymat fra Mo i Rana nominert til eksportpris

heymat

Onsdag 8. juni blir det klart hvem som mottar de høythengende bransjeprisene. Heymat fra Mo i Rana er blant de nominerte:

Arven, Fjordfiesta, Flokk, Hadeland Glassverk, Heymat, Norsk Dun/Norvigroup, Northern, Objekt og Røros Tweed er nominert til de fire prisene som skal deles ut under bransjedagen: Årets eksportbedrift, Årets produkt, Årets merkevarebygger og Klassikerprisen.

– De nominerte er svært ulike aktører som alle har én ting til felles: De utvikler ettertraktede norske produkter av høy kvalitet, og hevder seg på hjemme- og eksportmarkedet i konkurranse mot både andre designland og billige produkter fra lavkostland, sier Egil Sundet. Han er bransjeleder i Norsk Industri Designindustrien, som deler ut de fire prisene.

Heymat fra Mo i Rana fortsetter å fly høyt på eksportmarkedet, og er nå nominert til prisen Årets eksportbedrift. På få år har matteprodusentens omsetning økt kraftig, mye takket være salg til utlandet.

«Heymat har siden oppstarten i 2015 blitt en kjent designbedrift med en klar plan for eksport, og har deltatt strategisk på internasjonale messer. I dag har de en eksportandel på 35 prosent,» skriver bransjejuryen i sin vurdering.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.