Norsk Folkehjelp: -Tydelig krav fra LO om atomvåpen

radioaktiv

LO-kongressen vedtok nylig å arbeide for at Norge signerer og ratifiserer FN-traktaten som forbyr atomvåpen, og for at Norge skal arbeide for å få NATO til å integrere traktaten i alliansens nedrustningsstrategi.

Dette er et tydelig krav fra LO, som regjeringen vil merke i form av økt press til å endre politikk. Norsk Folkehjelp er glade og stolte over LO, og ser fram til å samarbeide med dem om å få regjeringen til å se hvor viktig det å si nei til atomvåpen og ja til forbudet, for å få atomvåpenstatene til å forhandle om nedrustning.

– LO endrer Norge. Det er det ingen tvil om. Nå må statsminister Jonas Gahr Støre og utenriksminister Anniken Huitfeldt gjøre en mye bedre jobb for å redusere den risiko som atomvåpen utsetter oss for, sier Norsk Folkehjelps generalsekretær Henriette Westhrin.

– Dette er også en seier for for Norsk Folkehjelp som sitter i det internasjonale styret i ICAN og som har jobbet intenst for at Norge skal endre retning i spørsmålet, sier Westhrin.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.