Haikjeften – Ny festival i Narvik starter i august

live turne

Haikjeften er navnet på festivalen som går av stabelen for første gang i Bromsgårdparken i Narvik 23. – 24. august 2019. De som står bak lover å lage en festival som byen kan være stolte av og glede seg over i mange år fremover.

– Endelig skal Narvik få en ny festival av dette kaliberet. Jeg gleder meg enormt til å se byens befolkning møte venner,  naboer og kollegaer i Bromsgårdparken i august. Gjennom to magiske dager, skal vi tilby en helg Narvik har ventet på. Timingen føles veldig riktig akkurat nå, sier Stein Hjertholm, som er initiativtaker til festivalen.

Bak festivalen står lokale krefter som Hjertholm og Vinterfestuka, i samarbeid med musikkselskapet HES, som driver en rekke store norske festivaler, deriblant Verket i Mo i Rana.

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått sammen dette laget som skal lage Narviks nye festival. Sammen skal vi å lage en festival byen vår kan være stolt av, og ha glede av i mange år fremover. Vi føler oss trygge med en profesjonell aktør som HES i ryggen, fortsetter Hjertholm.

Hjertholm og Hans Petter Haaland fra HES har vært i dialog med kommunen og ordfører Rune Edvardsen i lang tid allerede.

– Vi har fått svært positiv respons fra kultur- og næringslivet, og Narvik kommune har virkelig tatt godt imot oss og lagt til rette for videre fremdrift. Nå er vi endelig i gang, sier Hjertholm.

Daglig leder i HES, Hans Petter Haaland, gleder seg til å bidra til den nye festivalen:

– Vi jobber langsiktig og seriøst med de festivalene vi er involvert i, og gleder oss veldig til å lage festival i Narvik. Vi går ydmykt løs på oppgaven og håper å skape et møtepunkt for folk i byen i mange år framover, uttaler han.Hjerholm og Haaland har allerede sikret seg et av landets heteste liveband om dagen, Lind + Nilsen + Fuentes + Holm, som nylig solgte ut to kvelder i Oslo Spektrum på rekordtid.

– Bookingen av festivalen er allerede godt igang. Vårt mål er å sette sammen et festivalprogram som favner bredt, samtidig som vi hele veien dyrker artister av høy kvalitet. Vi er således særdeles fornøyd med å ha fått på plass et band dette kaliberet, og gleder oss til å offentliggjøre resten av programmet fremover, avslutter Hjertholm.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.