LESERINNLEGG: Er Norge på vei til å bli en diktaturstat?

Norsk Folkerettsparti

Vi reklamerer med at Norge er et godt og trygt land å bo i. Er staten Norge det, eller er vi på god vei til å bli en diktaturstat, der staten Norge bestemmer over oss og gjør som de vil mot oss?

Onsdag forrige uke skulle en kvinne (40), alenemamma til en gutt på ni måneder, inn til soning i Ravneberg fengsel. Hun møtte ikke opp. Helsedirektoratet reagerer på at Kriminalomsorgen kun mener kvinner med inntil ni måneder gamle barn får utsatt soning når de ammer.

Til sammen skyldte kvinnen per november i fjor 26.900 kroner for ubetalte bøter. Det tilsvarer 19 dager i fengsel. Tirsdag forrige uke nedbetalte hun ti tusen kroner på bøtene. Kvinnen (40) må gi sønnen til barnevernet for å sone 19 dager i fengsel.

Videre står det å lese:

Kvinnen er dømt til å betale bøter for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand i 2015. Det er rester fra disse to bøtene hun sliter med å betale. Kvinnen forteller at hun tidligere jobbet som verksbetjent i et fengsel, men at hun mistet jobben etter hun ble dømt, per november i fjor 2018, var hun skyldig 26.900 kroner for ubetalte bøter. Det tilsvarer 19 dager i fengsel etter dagens statlige takst på sonings døgn. Tirsdag forrige uke nedbetalte hun ti tusen kroner på bøtene.

Totalt gjenstående det et beløp på 16900 kroner. Kvinnen forteller at hun tidligere jobbet som verksbetjent i et fengsel, men at hun mistet jobben etter hun ble dømt.

Hvor er fornuften hen, i Norge må du aldri skylde staten 1 krone, for da blir det fengsel eller i verstefall muligens slått personlig konkurs. Når en som er etnisk norsk eller en som har arbeidstillatelse i Norge får dette over seg, hvordan skal da den skadelidende komme seg videre i livet?

Med et stempel som fengsel eller personlig konkurs! Er det ikke lett å få en jobb for å komme seg på beina når staten og inkassoselskapene kan gjøre som de vil.

Men skylder staten deg penger er det ikke så farlig om det blir gjort innen et angitt tidspunkt og de vil gjerne unnslippe og betale tilbake det skyldige beløpet.

Norsk Folkerettsparti vil gjøre om på denne ordningen der staten kan gjøre som den vil, vi må ivareta å verne om våre svake i samfunnet. Norsk Folkerettsparti vil og skal arbeide for at Norge skal være et godt og trygt land å bo i rettmessig og økonomisk.

Olav Enge

Politisk nestleder, Norsk Folkerettsparti

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.