FREYR Battery inngår storavtale

freyr

FREYR Battery i Mo i Rana signerer en bindende salgsavtale for 38 GWh battericeller med Nidec Corporation og inngår energilagrings-samarbeid.

FREYR og Nidec er sammen blitt enige om å konvertere og utvide den tidligere annonserte betingede leveranseavtalen på 31 GWh mellom selskapene til en bindende avtale der FREYR vil levere 38 GWh med battericeller til Nidec fra 2025 til 2030 med opsjon på å øke volumene til 50 GWh i perioden og mulighet for utvidelse med volumer utover 2030.

– Vi er svært glade for å offentliggjøre vår bindende salgsavtale og det dype kommersielle samarbeid med Nidec Corporation, en verdensleder innen elektriske motorer og en globalt ledende leverandør av ingeniør-, anskaffelses- og konstruksjonsløsninger til ESS-markedet. Denne salgsavtalen er et stort steg fremover og utgjør inkludert opsjonsvolumer omtrent 50% av vår planlagte produksjon fra Giga Artic innen 2030. Sammen med Nidecs tillit til FREYR som en JV-partner for ESS-løsninger, er dette en viktig milepæl som støtter ferdigstillelsen av vår pågående prosjektfinansiering til konkurransedyktige betingelser, sier Tom Einar Jensen, FREYRs administrerende direktør.

I henhold til vilkårene i den bindende salgsavtalen vil FREYR levere til sammen 38 GWh rene, neste generasjons battericeller til Nidec i perioden 2025 – 2030 fra FREYRs Giga Arctic-anlegg i Mo i Rana, som er under bygging. Basert på anslåtte litiumpriser og med forbehold om kostjusterings-mekanismer, tilsvarer de avtalte volumene totale estimerte inntekter på over 3 milliarder dollar for FREYR. Nidec har muligheten til å øke samlede uttaksvolumer til 50 GWh i løpet av kontraktsperioden, noe som vil representere opptil 50% av planlagt produksjon fra FREYRs Giga Arctic-fabrikk.

– Vi er begeistret over vår kommersielle avtale og etableringen av et JV med FREYR Battery. Samarbeidsselskapet vil støtte utviklingen av vår raskt voksende ESS-virksomhet. Kombinasjonen av FREYRs battericelle-teknologi og Nidec-teknologi vil bringe effektive og kostledende løsninger til markedet, sier Laurent Demortier, president for Nidecs Energy & Infrastructure Division.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.