terror israel

LESERINNLEGG: Tostatsløsningen

I mange år har politikere og medier forsøkt å prakke noe de kaller en «tostatsløsning» på israelerne.  En påstand som holdes varm, er at Oslo-avtalene dreiet seg om en tostatsløsning.  Men det er ikke... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Amnestys forbrytelse

Lederen for Amnesty International i Norge, John Peder Egenæs, retter i et innlegg i nettavisen ABC Nyheter 13. juni falske anklager mot Israel som en må et stykke tilbake i historien for... Les mer »
gunnar andreassen

VIDEO: Podcast fra Bodø går løs på strømpriser og bensinpriser

Det har de seneste månedene vært mange saker i media om rekordhøye strømpriser og drivstoffpriser. Disse sakene og Ukraina-krigen er emnene med hos podcaster Gunnar Andreassen og standup-komiker Martin Soulimani fra Bodø.... Les mer »
iran

LESERINNLEGG: Når utenrikspolitikken er et stort hinder for fred

I 2021 informerte israelske myndigheter Norge og EU om at en rekke palestinske frivillige organisasjoner som mottar bistandsmidler, i virkeligheten driver innsamling av penger for å lønne medlemmer av terrororganisasjonen Folkefronten for frigjøring av Palestina,... Les mer »
viking

Viking sender bergingsbiler til Ukraina

Viking Redningstjeneste sender to bergingsbiler til Ukraina. Bilene skal bidra til viktig opprydningsarbeid i et land i krig. – Vi er glade for å kunne bidra på vår måte, sier konsernsjef i... Les mer »
swastika

80 år siden deportasjonen av norske jøder

26. november er det 80 år siden lasteskipet Donau la fra kai i Oslo med kurs for de tyske dødsleirene. Om bord var 532 jøder. Til sammen ble 773 jøder sendt fra... Les mer »
bauer

Fredrik Græsvik om livet i krig og konflikt i ny podkast

Å oppleve granater som faller ned bare meter unna deg. Å plutselig havne midt i et terrorangrep mot hotellet du bor på. Å møte mennesker som har mistet alt. Både hjemmet sitt... Les mer »
ukraina

LESERINNLEGG: Krigen er ikke langt «der borte»

Russere i Norge arresteres for dronebruk. Heimevernet vokter olje- og gassanlegg på land. Sjøforsvaret overvåker rørledninger, oljeinstallasjoner og våre maritime interesser. Og Putin truer med bruk av atomvåpen. Krigen rykker nærmere oss.... Les mer »
terror hamas

LESERINNLEGG: Hvorfor Israel ikke kan tape krigen

Det har lenge vært en allmenn oppfatning at Israel på mirakuløs måte vant alle de krigene landet ble påført av sine arabiske nabostater i årene fra Uavhengighetskrigen i 1948 til Seksdagerskrigen i 1967... Les mer »
Oslo Havn KF

Hedret falne soldater

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram avduket fredag minnesmerket over falne norske soldater i Normandie 1944. – Tusenvis av allierte soldater, sjøfolk og flygere ofret livet fra landgangen 6. juni til frigjøringen av Paris... Les mer »