Førsteinntak til videregående i Nordland: 89% har fått førsteønsket

skole universitet

Fredag ble førsteinntaket til videregående skole i Nordland gjennomført, og til sammen 7061 søkere med ungdomsrett har fått tilbud om skoleplass, 89 prosent av dem på sitt førstevalg. Svarfristen er 13. juli. 

Tallet på 89 prosent som har fått førsteønske er litt lavere enn i fjor (91,9) og skyldes økt antall søkere til Vg1.  38 søkere med ungdomsrett har så lagt ikke fått plass i årets inntak og må vente til andre inntak 28.juli før de får et tilbud.

Alle som har fått melding om skoleplass må huske å logge seg inn med MinID på Vigo.no for å svare om de ønsker å beholde plassen. De som har forhåndsvart på plass, trenger ikke gjøre noe.  

Søkere som ikke vil ha tildelt skoleplass, må også gi melding om dette slik at andre kan få glede av de ledige plassene. Dette gjøres også i Vigo.no.  

De som ikke har fått tilbud eller står på venteliste, får en ny sjanse i 2. inntaket som skjer 28. juli. Da er det også ny sjanse for å konkurrere seg inn på høyere ønske for de som står på venteliste. De som allerede har fått sitt 1. ønske, vil ikke få flere tilbud om skoleplass.

1134  søkte læreplass innen fristen 1. mars. Mange har allerede inngått lære- eller opplæringskontrakt pr 9. juli, og mange er i prosess med bedrifter og opplæringskontor for å få læreplass. Av 985  søkere m/ungdomsrett har så langt 76,2% fått lærekontrakt/opplæringskontrakt

 Formidling av søkere til læreplass pågår fra januar til november, og de fleste som får seg læreplass får lovnad/forhåndsavtale når de er utplassert i bedrift de to årene de er i videregående skole gjennom faget yrkesfaglig fordypning (YFF)

Skolene, opplæringskontor, lærebedrifter og seksjon for fag- og yrkesopplæring jobber aktivt hele året for å få flere godkjente lærebedrifter og læreplasser.

Status pr 9. juli 2023
Totalt har 841 av 1134 søkere fra Nordland fått læreplass eller opplæringsplass. Av de 1134 er 37 lærekandidat søkere og av disse har så langt 12 fått opplæringsplass.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.