Arctic Race of Norway inngår samarbeid med Mo Industripark, Rana Gruber og FREYR Battery

Arctic Race of Norway

Mo industripark er en av Norges største industriparker, med visjon om å være en grønn industripark i verdensklasse. Sammen med FREYR Battery og Rana Gruber inngår de nå et samarbeid med sykkelrittet Arctic Race of Norway. Målet er å synliggjøre Helgeland og grønn industri.

– Arctic Race of Norway er mer enn bare et sykkelritt. Vi ønsker å bidra til vekst og utvikling, og skal være et bærekraftig idrettsarrangement. Vi er sertifisert som miljøfyrtårn og tar blant annet sikte på å bli verdens første sykkelløp med utelukkende helelektriske følge- og støttebiler. Alt dette gjør det svært relevant å inngå et samarbeid med Mo Industripark, Freyr og Rana Gruber, sier daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway.

Les også:  Ordfører og varaordfører i Rana er klare

Løypa til Arctic Race of Norway i 2022 går gjennom Helgeland og Trøndelag, og første etappe har start og målgang i Mo i Rana. Folkefesten langs løypa, og tv-sendinger som går til ca 190 nasjoner, vil bidra til å gjøre regionen bedre synlig for omverden.

– Mo i Rana og Helgeland er i stor vekst med kraftforedlende industri, mineralindustri, forskning og grønne løsninger. Gjennom støtte til aktører som Arctic Race of Norway, skal vi drive den grønne veksten fremover, og skape flere arbeidsplasser. I tillegg vil vi få være med på å lage en flott folkefest og gi regionen vår internasjonal oppmerksomhet, sier administrerende direktør Arve Ulriksen i Mo Industripark.

Les også:  Volvat etablerer fastlegetjenester i Rana

Han trekker også fram at Rana Gruber har som mål å kutte alle klimautslipp innen 2025, og at FREYR skal produsere bærekraftige batterier som er helt nødvendig i det grønne skiftet.

– Vi er veldig stolte over at både Rana Gruber og FREYR er med oss her. Dette er to selskaper som er helt sentrale for å virkeliggjøre vår visjon om å være en grønn industripark i verdensklasse, sier Ulriksen.

Les også:  Ordfører og varaordfører i Rana er klare

Ulriksen fremhever at også andre samarbeidspartnere av Arctic Race of Norway kan ha betydning for dem. Arctic Race of Norway samarbeider blant annet med NAV om å gi arbeidstakere som har falt utenfor arbeidslivet nye muligheter. Dette samsvarer med Mo industriparks behov.

– Vi trenger flere hender og hoder til regionen, så det er klart at vi vil ha stor nytte av få flere av dem som har falt ut av arbeidslivet tilbake. Derfor er Arctic Race of Norway’s partnerskap med NAV viktig, sier Ulriksen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.