Festplaner? Slik unngår du å plage naboen

fest alkohol

I høytiden som kommer er det nok mange som vil feire litt ekstra. I borettslag og sameier der man gjerne bor tett, er det lurt å ta noen forholdsregler før man inviterer til en helaften.

Julebord og nyttårsfeiring er for mange en selvsagt del av høytiden, men ikke glem at god stemning fra festlige lag kan medføre bråk og støy for naboen.

– Litt mer støy må vi nok tåle rundt nyttår og julefeiring, men ikke mer enn at man fint kan leve med det. Man må huske på at ordensregler og vedtekter i borettslag og sameier fortsatt gjelder, selv om det er en høytid de fleste feirer, sier Line Bjerkek, advokat og faglig leder ved advokatkontoret i NBBL.

Så hva bør man tenke på dersom man bor tett og planlegger julebord eller rett og slett en real nyttårsfeiring med gode venner?

– Det kan være lurt å varsle naboene om festen, og gi naboen mulighet til å kontakte deg dersom lydnivået blir plagsomt. Vis gjerne også forståelse for naboen med små barn som trenger nattesøvn, og ta hensyn i den grad det er mulig. Ta en hyggelig prat med naboen i trappen, legg en lapp i postkassen eller heng opp en lapp i oppgangen der du bor, foreslår Bjerkek.

Husk også å rydde opp etter deg dersom dere har benyttet fellesarealer som felles takterrasse eller uteområdet foran blokka.

– Dersom det oppstår en uenighet om støy eller forsøpling, er det lurt å overlate oppfølging av brudd på ordensreglene til styret. Det er ikke den enkelte og kanskje misfornøyde nabo som skal benytte anledningen til å få utløp for sin frustrasjon. Å være raus og romslig der man kan, er en god leveregel også i borettslag og sameier, påpeker Bjerkek.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.