Etablerer nordnorsk reiselivskonsern

finnmark troms

Nord-Norge lykkes best når vi samarbeider i landsdelen. Nå går fire ledende aktører innenfor nordnorsk reiseliv sammen for å sikre at verdiene fra reiselivsnæringen kommer Nord-Norge til gode.

Bedriftene etablerer selskapet Best Arctic AS. Selskapet skal møte kunden i hele verden, fra første internettsøk.

– Reisen starter med et internettsøk. Derfor må landsdelen ta en ledende posisjon på nett. Vi er en liten destinasjon i et globalt marked og må posisjonere oss tidlig, sier Jon Erlend Alstad styreleder i Bussring AS og påtroppende daglig leder i Best Arctic.

Omsetningen fra nordnorsk reiselivsnæring er i størrelsesorden 4-5 milliarder kroner. De fleste aktørene er små og står alene. Dette initiativet har som mål å samle lokale aktører i et sterkt nordnorsk konsern. Konsernet skal utstede en kvalitetsgaranti til alle sine gjester. De lover sine kunder at de skal være «the best of the Arctic». Selskapet skal integrere markedsføring og salg, og sy sammen unike reiselivsopplevelser i nord.

Det er Bussring, Tromsø Safari, Hamn i Senja og Big Fish Adventure som går i bresjen for å skape et robust nordnorsk konsern. Nå inviterer de inn andre som ønsker å satse på kvalitet, bærekraft og lokal verdiskaping.

Initiativet har vekket stor interesse hos flere investorer.

– Vi er så attraktive at det allerede er på plass nordnorske, nasjonale og internasjonale investorer. De tror på oss fordi vi har lykkes i nord over tid, sier Alstad

Kapitalpartner er Nord Kapitalforvaltning lokalisert i Tromsø. Det er det eneste private equity-forvaltningsmiljøet i landsdelen. Nord Kapitalforvaltning er lokalisert i Nord-Norge, med primært investeringsfokus på landsdelen, og alle investeringsbeslutninger og øvrig forvaltning ledes helt og fullt herfra.

– Omsetning fra vinterturismen i Nord-Norge var på 1,9 milliarder vinteren 2018/2019. Sist sesong tok vi imot 336 000 vinterturister i landsdelen. Fremtidens muligheter er nesten uendelige. Nå handler det om å bygge en robust, nordnorsk struktur som øker kvaliteten i hele kundeopplevelsen, sier Bjørn Hesthamar, ledende partner i Nord Kapitalforvaltning

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.