Nordmenn lar stjernetegn bestemme: Fortsetter å date selv om kjemien er fraværende

juletre

Det kan være vanskelig å navigere i dagens datinglandskap. Når du starter å date en person, er det ikke sikkert daten samsvarer med dine forventninger.

Simone Quist Mathiesen, datingekspert i happn, mener dating kan bli lettere og morsommere med litt spiritualitet, det er flere single happn-brukere enige i.

Ifølge en undersøkelse gjort blant brukerne av happn sier én av ti at kjemien vil komme etter hvert dersom stjernetegnene passer sammen, og at de derfor fortsetter å date selv uten kjemi. I tillegg mener 39 prosent at stjernetegn kan påvirke dynamikken på en date. 

– Få ting er bedre enn å kjenne kjemi med en person man dater, spenningen er gjerne stor. Noen stjernetegn passer bedre sammen enn andre, men det er likevel viktig å være åpen til sinns når du møter en ny person, sier datingeksperten.

Mathiesen tror stjernetegn kan gjøre det mer spennende og motiverende å date, som er grunnen til at happn nå har inkludert stjernetegn som et valg i datingappen.

– Tradisjonelle identifikasjonsmarkører som kjønn, religion, nasjonalitet og alder er blitt mindre viktige. Folk søker til andre kriterier for å finne partnere, derfor kan stjernetegn, tegn fra universet, tilfeldigheter og uforklarlig kjemi styre flere dater, mener Mathiesen.

Ifølge happn sin undersøkelse, har 15 prosent single opplevd en bedre date når stjernetegnene er kompatible. Stjernetegns kompatibilitet er for flere blitt det første spørsmålet som dukker opp når man dater. En av ti mener stjernetegn er viktig når de skal velge seg en partner. 

– Om du velger å blande inn litt spiritualitet i datinglivet ditt, kan det krydre daten og gi litt mer mystikk og spenning. Men husk at i kjærlighet krever vi alle en unik tilnærming, det er ikke sikkert daten din er like ivrig etter å snakke om stjernetegn som det du er, sier datingeksperten.

Mathiesen forteller at happn har laget en datingguide for å gjøre det enklere å finne stjernetegnet som passer deg best, hvor dere bør dra på date og hva kjærligheten har i vente for deg i 2024.

– Det skal være enkelt å dra inn litt mystikk i datinglivet, og med en guide som gir tips til hvem og hvor du bør dra på date, legges alt til rette for et ekstra spennende datingår i 2024.

Totalt svarer 36 prosent single happn-brukere at de har snakket om stjernetegn på date. I tillegg sier mer enn én av fem at de synes det er et spennende samtaleemne, mens for en av ti er det viktig å snakke om. Mathiesen mener det er greit å bruke stjernetegn som utgangspunkt i en samtale.

– Dersom du er nysgjerrig på daten din og deres indre liv, er stjernetegn et godt sted å starte. Det kan bli lettere å forstå hverandre, som kan føre til bedre flyt i samtalen, sier Mathiesen og avslutter:

– Selv om du ikke tror helt på astrologi, kan det fungere som en guide i et ellers komplisert kjærlighetsliv.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.