8 av 10 spiser julegrøt i desember

grøt melk.no

Nordmenn elsker risengrynsgrøt på juledagene, men i en fersk undersøkelse om nordmenns julevaner viser det seg at stadig flere tjuvstarter spisingen i adventstiden – og det er overraskende nok de yngre som spiser mest julegrøt.

I en fersk undersøkelse gjort av Norstat på vegne av Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) kommer det frem at hele 8 av 10 spiser julegrøt i løpet av desember. Blant barnefamiliene svarer over 40 prosent at de tjuvstarter spisingen i adventstiden.

Ernæringsrådgiveren i Melk.no tror noe av årsaken til at flere unge sverger til den tradisjonelle julegrøten i adventstiden handler om at den har så mange gode egenskaper.

– Det fine med julegrøten er at den passer like godt til store som til små, den er enkel og billig å tilberede, og ikke minst smaker risgrøten ekstra godt med sukker, kanel og godt smør. Lag grøten på helmelk, lettmelk eller laktosefri melk – alt etter hva som passer best. Og så må man ikke glemme mandelen og spenningen rundt hvem som stikker av med den, sier Terese Glemminge Arnesen i Melk.no.

Når det gjelder hvilken setting og hvem vi spiser julegrøt sammen med ser det ut som tradisjonen med familie står seg. I undersøkelsen sier 90 prosent at de spiser julegrøt sammen med familie og slektninger, mens 20 prosent sier de spiser den sammen med venner eller kollegaer.

Men ifølge Glemminge Arnesen passer julegrøten de fleste sosiale lag.

– Det å samle store og små venner, kollegaer eller naboer rundt julegrøten kan være en fin juletradisjon. Sammenlignet med mye annen julemat passer nemlig julegrøten til de aller fleste uavhengig av preferanser, forskjeller og ulikheter oss imellom, avslutter hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.