Ford har gjenåpnet de fleste av sine europeiske bilfabrikker

ford

Biler ruller nå igjen ut fra Fords fabrikker i Tyskland, Romania og Spania etter at produksjonen stoppet i 7 uker som følge av koronakrisen.

Som et ledd i en delvis gjenåpning starter produksjonen på et lavere nivå enn normalt. Den vil deretter øke gradvis de neste månedene før full produksjon er gjenopprettet. Allerede kundesolgte biler fra Ford-forhandlere blir prioritert først. 

På alle fabrikkene gjelder Fords globale standarder for sosial distansering, helse og sikkerhet. Disse skal sørge for at ansatte er trygge på jobb. Hver dag skal alle som jobber på fabrikkene selv gjennomføre en prosess for å bekrefte at de er i form og klare til å jobbe. Hver ansatt får også et eget sett med beskyttelsesutstyr. Dette settet inkluderer Fords egenproduserte ansiktsmasker, termometer og andre hygieneartikler.

Les også:  LESERINNLEGG: Ditt besøk kan gjøre en forskjell for Mo i Rana

– Tilbakemeldingene fra våre ansatte har vært helt fantastisk. Nå er de tilbake på jobb for å gjøre det de er best til, nemlig å lage bilene som skal få Europa til igjen å bevege seg fremover. Vi har fulgt situasjonen nøye og har nå innført tiltakene som er nødvendige for å gi våre ansatte en trygg arbeidshverdag, sier vice president, Manufacturing i Ford Europa, Dale Wishnousky.

Les også:  LESERINNLEGG: Ditt besøk kan gjøre en forskjell for Mo i Rana

Produksjonen ble gjenopptatt på fabrikkene i Saarlouis og Køln i Tyskland, på bilfabrikken i Valencia i Spania og Craiova i Romania mandag denne uken. Alt har gått etter planen etter oppstarten.

Produksjonsanlegget for motorer i Valencia åpner 18. mai. Åpningen av Fords motorproduksjon i Dagenham og Brighend i England blir bekreftet på et senere tidspunkt.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.