Blir det juleflystreik?

fly reise ferie

Over 330.000 nordmenn skal til utlandet i julen. De må være forberedt på tettpakkede flyplasser og juleflystreiker. Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av Respons analyse, på vegne av SpareBank 1.

– Vår erfaring er at mange beregner alt for dårlig tid når de skal ut å reise for eksempel ved bytte fra tog til fly. I år er julaften på en mandag og helgen før er det garantert tettpakket på flyplassene, spesielt på Gardermoen. Folk bør legge inn en ekstra time buffer, sier Therese Nielsen, skadeforebygger i SpareBank 1 Forsikring.

Forsikringen dekker ikke streik
Historien viser at det er en risiko for at enkelte flyselskap bruker julen til å streike.

– Folk må huske på at forsikringsselskapene ikke dekker tap ved en streik. Når du planlegger juleutfarten er det smart å velge flyselskap som tradisjonelt har mange avganger, sier Nielsen.

Ved streik er flyselskapet som er ansvarlig, og som derfor skal dekke tapet eller refundere billetten din.

Flest skader i Spania i uke 52
SOS International assisterer nordmenn i utlandet når det er behov for det. I deres statistikk trenger i snitt over 500 nordmenn hjelp i utlandet i juleuka.

– Spania, Thailand og Tyrkia er landene hvor nordmenn har flest skader uke 52, sier Karin Tranberg, divisjonsdirektør i SOS International.

Landene med flest skader:

Spania (flest saker på Gran Canaria)
Thailand
Tyrkia
Tyskland
Hellas
Filippinerne
USA (flest saker i Florida)

– Det er spesielt mange eldre som reiser til Spania i jula. Det er flere forhold disse må være oppmerksomme på, spesielt om de har kroniske lidelser eller er under utredning for sykdommer eller skader. I verste tilfelle kan en lege i utlandet ta seg ekstra betalt, og da er det ikke sikkert forsikringen dekker dette, sier Tranberg.

SOS International har erfaring med at leger, for eksempel i Spania, starter behandling av andre sykdomsforhold enn det akutte behov til pasienten.

– Så sjekk med forsikringsselskapet hvordan dekningen din er før du reiser. Og får du problemer på reisen må en kontakte alarmsentral eller forsikringsselskapet først, slik at de kan sette deg i kontakt med riktig lege, sier Tranberg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.