Over 97% av mikroplasten i kosmetikk faset ut!

kosmetikk

Den felleseuropeiske bransjeforeningen for kosmetikkindustrien Cosmetics Europe kunne nylig meddele at det mellom 2012 og 2017 har vært en nedgang på 97,6% i bruken av mikroplast i kosmetiske produkter.

– Dette gjelder produkter som brukes til rensing og eksfoliering og som vaskes av kroppen etter bruk. Vi er svært fornøyd med denne reduksjonen som følge av industriens egne tiltak, sier adm. dir. Finn Rasmussen i Kosmetikkleverandørenes forening.

Selv om bidraget til plast i havet fra kosmetiske produkter tidligere har vært marginalt sammenlignet med andre områder, ønsket kosmetikkindustrien å ta ansvar for å få dette fjernet. Kosmetikkindustrien anbefalte derfor allerede i 2015 alle produsenter å fase ut bruken av mikroplast i produkter som skylles av kroppen og i tannpasta innen 2020.

Svært mange hadde på dette tidspunktet allerede startet med utfasingen. Dette ble tydelig da Cosmetics Europe gjorde en undersøkelse i 2016 hvor de vurderte effekten av dette frivillige bransjetiltaket. Resultatet av denne undersøkelsen viste allerede da at bruk av mikroplast i kosmetiske peeling- og rengjøringsprodukter var blitt redusert med 82% mellom 2012 og 2016.

– Når vi nå måler reduksjonen igjen som viser en nedgang på 97,6% må initiativet anses som svært vellykket. Det viser at bransjen er på god vei til å nå målet om 100% reduksjon innen 2020, avslutter Rasmussen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.