Niklas Castro kåret til årets spiller i OBOS-ligaen

ntb

Niklas Castro har levert hele 16 mål og 10 målgivende for Aalesund denne sesongen og topper også NTBs spillerbørs. Før sesongens siste serierunde mot Sandefjord, ble han dermed kåret til “årets spiller” i OBOS-ligaen av NTB og OBOS.

– Det er bare å gratulere Castro med denne velfortjente utmerkelsen. Gjennom sin innsats på banen har Castro ikke bare vært en sterk bidragsyter til at Aalesund rykket opp til Eliteserien, men også bidratt til stor underholdning og mye moro rundt på arenaene i hele OBOS-ligaen, sier Eddie Chr. Thomas i OBOS.

Hovedpersonen selv er naturlig nok strålende fornøyd med utmerkelsen.

– Det er utrolig gøy. Det betyr at jeg har gjort noe riktig. Det betyr mye endig å kunne være på topp i 1. divisjon etter tre år der, understreker Castro.

23-åringen fra Oslo, som har chilensk far, kronet også sesongen med å bli tatt ut på det chilenske landslaget i oktober. 

– OBOS-ligaen skal jo være «mulighetenes arena», der blant annet talentene skal få blomstre, og det har jo Castro virkelig vist i år, ikke minst også med uttaket til Chiles landslag, sier Thomas.

Han vil gjerne også  trekke frem et par andre egenskaper og kvaliteter årets spiller innehar:

– I tillegg til å være en magiker på fotballbanen, er Castro gjennom sine gode holdninger og utadvendte, inkluderende og imøtekommende personlighet, et flott forbilde for barn og unge som spiller fotball. Han er en fantastisk fin ambassadør for norsk klubbfotball generelt, avslutter Thomas.

Det er femte gang NTB deler ut prisen – de fire siste årene i samarbeid med OBOS. Grunnlaget for prisen legges av NTBs reportere, som er på plass på samtlige kamper i Norges to øverste divisjoner. Etter hver kamp settes en spillerbørs fra 1-10.

– Det er alltid spennende å følge med på hvem som topper spillerbørsen vår gjennom en lang sesong. I år er det liten tvil om at Castro har vært lysende for et godt og solid Aalesund-lag. Prisen er velfortjent, sier NTBs sportsdatasjef, Terje Alstad. 

For å få børskarakter må spillerne ha spilt over 30 obligatoriske minutter. For å bli rangert må de ha fått børspoeng i over 60 prosent av kampene. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.