Ber næringslivet om innspill til nasjonalt dronesenter

isaksen ndf

I går ble det kjent at det skal åpnes et nasjonalt dronesenter på Andøya i Nordland. Nærings- og fiskeridepartementet utreder nå om det er behov for et nasjonalt kompetanse- og testsenter for droner. Nå ber næringsministeren om innspill.

– Norge har en gunstig kombinasjon av store luftrom, god infrastruktur og høy fagkompetanse. Det kan gi oss et særlig fortrinn i droneutvikling.  Nå ønsker jeg å få innspill fra både private og offentlige aktører, slik at vi kan vurdere behovet for et nasjonalt dronesenter, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Det står i regjeringens dronestrategi fra mars 2018 at man skal utrede muligheten for å opprette et slikt senter. I strategien står det at regjeringen vil se nærmere på bransjefinansiering av senteret, og legge til rette for testing og utvikling av droneflygning under krevende værforhold. 

Som et første steg i dette arbeidet ønsker departementet å kartlegge behovene for et nasjonalt dronesenter hos forvaltningen og næringslivet. Vi ber derfor om innspill på disse spørsmålene fra næringslivsaktører:

1)    Er det behov for et nasjonalt dronesenter?

2)    Hvilke samfunnsbehov skal et eventuelt nasjonalt dronesenter dekke?

3)    Kan noen av behovene dekkes av eksisterende tilbud i Norge og/eller utlandet?

4)    Hvilke konkrete funksjoner skal et eventuelt nasjonalt dronesenter ivareta?

5)    Hvordan kan et eventuelt nasjonalt dronesenter bidra til verdiskaping i næringslivet?

6)    Hvordan kan et eventuelt nasjonalt dronesenter finansieres av både private og offentlige brukere?

Innspill sendes til  postmottak@nfd.dep.no innen 1. mars 2019.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.