Avtale om ny flyplass i Mo i Rana signert

af gruppen

Avinor og AF Gruppen har signert samspillskontrakt for ny flyplass i Mo i Rana. Dermed ligger alt til rette for god fremdrift i prosjektet.

AF Gruppen ble tidligere i august innstilt som totalentreprenør for bygging av ny flyplass i Mo i Rana. Byggingen skal skje gjennom en samspillskontrakt – som innebærer at Avinor og AF Gruppen sammen skal finne de beste måtene å gjennomføre selve prosjektet. Umiddelbart etter signeringen av kontrakten starter optimaliseringsfasen. Her skal Avinor og AF Gruppen jobbe sammen for å finne de beste løsningene for prosjektet, og enes om endelig målpris.

AF Gruppen har med Rambøll Norge og LPO Arkitekter på henholdsvis prosjektering og arkitekttjenester. Byggekontrakten for fase to skal bidra til at det totale prosjektet kan gjennomføres innenfor Avinors kostnadsramme på 3,3 milliarder kroner. Verdien av byggekontrakten for fase to vil bli innenfor denne rammen.

– Avtalen er signert og vi kan starte opp den første fasen og holde god fremdrift. Vi ser frem til et godt samarbeide med AF Gruppen. De har tilbudt det nøkkelpersonellet som er vurdert best egnet for gjennomføringen av prosjektet. De har beskrevet hvordan de skal gjennomføre prosjektet på en tillitsvekkende måte, og de har en reflektert og realistisk tilnærming til hvordan prosjektet skal arbeide for å redusere det samlede klima- og miljøavtrykket, sier konsernsjef i Avinor, Abraham Foss.

– Vi gleder oss til å ta fatt på den første fasen av samspillet med Avinor om å bygge ny flyplass i Mo i Rana. Sammen skal vi finne de beste løsningene for prosjektgjennomføring og redusere det samlede klima- og miljøavtrykket, sier konsernsjef i AF Gruppen, Amund Tøftum.

– Avinor tar sikte på å planlegge, bygge og sette i drift en ny fremtidsrettet og miljøtilpasset lufthavn. Vårt mål er at Rana-samfunnet og Avinor skal bli stolte av den nye flyplassen, avslutter Foss.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.