Påskeappelsinen kan være akkurat det kroppen din trenger

appelsin

En saftig appelsin i solveggen er påskestemning på sitt beste. Og det er ikke bare smaken som gjør godt, en appelsin om dagen kan faktisk gi deg akkurat den mengden C-vitamin kroppen og immunforsvaret trenger.

Du visste kanskje at C-vitaminer er et av de vitaminene kroppen vår trenger. Men visste du at ordet vitamin stammer fra det latinske ordet «vita» som betyr «liv», og at vitamin med andre ord betyr noe som er «livsviktig»?

– Det er kanskje ikke så mange som tenker på det, men vitaminer er helt nødvendige for at kroppen vår skal få gjennomført de livsnødvendige arbeidsoppgavene den har, forklarer ernæringsfaglig rådgiver i MatPrat, Malén Gudbrandsgard.

Og der appelsinen for mange nordmenn har blitt synonymt med påskekos på linje med påskekrim og påskeegg, kan den faktisk bidra til at du får i deg den mengden vitamin C som kroppen trenger.

– Nå i påsken er det kanskje ekstra enkelt å få i seg det man trenger av vitamin C, for én appelsin om dagen er faktisk det som skal til for å dekke behovet, forklarer Gudbrandsgard.

I tillegg til å være bra for immunforsvaret, er vitamin C også bra for bindevevet vårt, det virker som en antioksidant i kroppen, og øker opptaket av jern. Også andre grønnsaker, frukt og bær, juice og poteter bidrar med C-vitaminer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.