Nordmenn elsker dette: – Viktig del av norsk kultur og tradisjon

rema 1000

Er du typen som kjenner det krible i grillfingrene når solen titter frem og temperaturen kryper over ti grader? Du er ikke alene.

Når solen skinner og temperaturen stiger, finner man ofte nordmenn i hager, parker, på terrassen, eller ved sjøen med grillen i full sving.

Nordmenn simpelthen elsker å grille. Dette bekreftes av en undersøkelse REMA 1000 har gjort sammen med analysebyrået YouGov. Halvparten av befolkningen mener nemlig at grillmat er noe av det beste de vet!

– ­Det er ingen overraskelse at grilling er så populært i Norge. Nordmenn er glad i å grille fordi det er en fin måte å nyte det gode været på, samle venner og familie, spise deilig mat og koble av fra hverdagen. Grilling har rett og slett blitt en viktig del av norsk kultur og tradisjon, sier Craig Whitson, landslagssjef for det norske grillandslaget.

Craig Whitson og resten av det norske grillandslaget har jobbet med årets grillkampanje sammen med REMA 1000, for å sikre ekstra god grillmat til det norske folk. I år skal de også til Memphis for fjortende gang, for å representere Norge under VM i Grill.

Undersøkelsen viser at åtte av ti forbinder grilling med kos og hygge, og da er det kanskje ikke så rart at seks av ti gleder seg til å fyre opp grillen i sommer.

Man kan grille det aller meste, fra grønnsaker og frukt, til fisk og ost, bakverk og mer – mulighetene er nærmest uendelige. Men ifølge REMA 1000 sin undersøkelse svarer syv av ti at de foretrekker å grille kjøtt. Så selv om man kanskje kan grille en hel ananas eller en saftig camembert, vil altså de fleste nordmenn heller nyte en nygrillet biff, eller en saftig burger.

– Grilling av kjøtt har en spesiell plass i hjertet til mange nordmenn. Fordi det gir en unik smaksopplevelse. Kombinasjonen av røyk, varme, gode krydderblandinger og marinader er for mange selve smaken av sommer, sier Craig Whitson. Jeg ser frem til at flere vil eksperimentere med mer sjømat, frukt og grønt og andre råvarer, som er vel så spennende.

Nordmenn er ikke bare født med ski på beina. Setter vi det litt på spissen kan vi også si at vi er født med grillklype i hendene.

– Vi vet at så fort godværet melder seg havner det stadig mer grillmat i handlekurvene. Grillmat er viktig for nordmenn, og REMA 1000 har bevist år etter år at folk synes vi er best på grill. Vi har mange grillfavoritter som kommer tilbake denne sesongen, samt over 50 nyheter. Et godt og bredt utvalg av kvalitetsprodukter, sier Pia Mellbye, salg- og markedsdirektør i REMA 1000.

Men så var det dette med pris. Nesten fire av ti som har svart på undersøkelsen YouGov har gjennomført, mener at grillmat er for dyrt.

– REMA 1000 skal være billigst på grillmat slik at alle skal kunne nyte grillsesongen. I år er vi klare for å imponere med både spennende grillnyheter og tidligere favoritter, til alltid lave priser, sier Pia videre.

Så, alle grillentusiaster. Tiden er inne for å børste støv av grillen, fylle opp gassbeholdere eller grillkull-lageret. Grillsesongen er endelig her. Klar, ferdig, grill!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.