Årets Operasjon Dagsverk tildelt Caritas Norge

caritas

Elevtinget besluttet mandag kveld at Operasjon Dagsverk 2019 skal tildeles Caritas Norge, og våre prosjekter for ungdommer utsatt for tvangsarbeid i koboltgruvene og militsene i DR Kongo.

– Caritas Norge er veldig glad for at Elevtinget og elevorganisasjonen har valgt å støtte vårt arbeid. Dette betyr mye for de 15.000 ungdommene i Kongo som nå får mulighet til en bedre fremtid. Med vårt prosjekt får de tilgang både til utdanning og opplæring i et yrke som kan gi en inntekt. Samtidig får de kunnskap om egne rettigheter. Vi ser frem til samarbeidet med Elevorganisasjonen, og elever over hele landet, om Operasjon Dagsverk.

Også kommunikasjonssjef i Caritas Norge, Ellen Høvik, er glad for at valget om å tildele årets OD gikk til Caritas. Caritas er en av de aller viktigste humanitære organisasjonene i DR Kongo, og har et stort nettverk i det krigsherjede landet.

– Våre prosjekter vil hjelpe 15.000 ungdommer til et bedre liv, til skolegang og til en bedre framtid. Det er gjennom skolegang vi finner utveien fra et liv i krig og tvangsarbeid i koboltgruver. Denne kobolten vil bare bli mer og mer attraktiv ettersom det vestlige behovet for smartteknologi øker. Derfor er dette prosjektet så viktig, sier Høvik.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.