Norges sjømatråd

Milliardvekst for sjømateksporten til Afrika

Nå utforsker Sjømatrådet flere vekstmuligheter i DR Kongo og Mosambik. På fem år har verdien av den norske sjømateksporten til det afrikanske kontinentet økt med nesten 2 milliarder kroner. Blant de viktigste... Les mer »
innvandring

LESERINNLEGG: Nå må alle grunnløse asylsøkere sendes hjem!

Siden av midten av 1980-tallet har jeg som politiker hevdet at Norge har alt for mange grunnløse asylsøkere som har fått opphold i fedrelandet. Faktum er at mange av dem som har fått opphold i Norge,... Les mer »
Foto: Kjell Ruben

LESERINNLEGG: Langsom læring i Regjeringen

Vi leser at statsminister Solberg har vært på valgkampturné i Afrika, hvor hun fikk spørsmål fra TV2 om hva Norge har i FNs sikkerhetsråd å gjøre?  Til dette svarte statsministeren bl.a.: «Det er en forpliktelse... Les mer »
ethiopian

Ethiopian Airlines øker på Oslo Lufthavn

Fra og med 25. juni 2020 vil Ethiopian Airlines begynne å fly daglig fra Oslo Lufthavn. Flyselskapet som etablerte seg i Oslo i 2017 har på ekspressfart økt fra sine opprinnelige 4... Les mer »
uganda

Flomofre i østre Uganda får nødhjelp fra Lions

Et massivt jordskred rammet flere landsbyer i Bududa District i Uganda ettermiddagen 3. desember. Lions Norges katastrofefond bevilget 200.000 kroner mandag 30. desember til nødhjelp i dette området. Uganda har fått mye nedbør... Les mer »
lege

Bodømann skadd i trafikkulykke i Namibia

En mann i 20-årene fra Bodø er alvorlig skadd etter at han ble påkjørt da han var på en sykkeltur i Namibia, melder flere medier i dag. En kvinne skal ha dødd... Les mer »
etiopia

Bibelselskapet gratulerer Etiopias statsminister Abiy Ahmed med fredsprisen

Det Norske Bibelselskap gratulerer den etiopiske statsministeren Abiy Ahmed med Nobels fredspris. Hans modige engasjement for fred og menneskerettigheter har skapt håp og framtidstro i en hardt prøvet del av Afrika. Det... Les mer »
Akvaplan-niva

Akvaplan-niva eksporterer sjømatkompetanse

Norge er langt fremme når det gjelder utviklingen av teknologi og kompetanse innen sjømatproduksjon. Det er en sentral nasjonal strategi for Norge at vi gjennom eksport av teknologi og kompetanse kan bidra til... Les mer »
stortinget

Utenriks- og forsvarskomitéen til Etiopia og Malawi

Norske bistandsmidler står sentralt når utenriks- og forsvarskomitéen (UFK) besøker Addis Abeba og Lilongwe 15. til 20. september. – Vi har valgt å besøke Etiopia og Malawi, som er to av partnerlandene... Les mer »
unicef

Barns utdanning under angrep i Vest- og Sentral-Afrika

Nesten 2 millioner barn har mistet tilgangen til utdanning i Vest- og Sentral-Afrika på grunn av økende angrep mot skoler i regionen. På kun to år er antallet stengte skoler tredoblet. I... Les mer »