Jaguar I-PACE ble Årets bil 2019

naf

Den eneste elbilen i finale-heatet stakk av med en knepen seier som Årets bil i Europa. – At en elbil vinner en slik kåring gir et signal til forbrukerne og bilprodusentene om at elbilen er verdt å satse på, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Det er andre gang en elbil har vunnet den prestisjetunge prisen. Nissan LEAF vant i 2011. Samtidig er det første gang den britiske bilprodusenten Jaguar vinner kåringen. 

Konkurransen var jevn og Jaguaren måtte ut i en ekstra runde mot den lille sportslige og særere bilen Alpine A110.

– Det er postivt med en elbil-seier. Samtidig er det et tankekors at det er en så kostbar bil som vinner. Ipaceer ikke en bil for den jevne bilkjøper.Det var heller ikke dens nærmeste konkurrent, sier Sødal. – Vi venter fortsatt på elektriske familie-fraktere til en fornuftig pris og uten lange ventelister, fortsetter han.

Det var altså bare en elbil i finalen til Årets bil 2019. Men på Geneve-utstillingen har elbilene fått stor plass.

– Vi merker oss at det er stort fokus på elbiler under utstillignen. I år går elbilnyhetene lengre, lader raskere og koster mindre. Flere produsenter satser på praktiske og rimeligere elbiler for folk flest, sier Nils Sødal.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.