Arctic Race: 20 millioner investert i varig dekning

sykkelritt

Telenor investerer rundt 20 millioner kroner i vertskommunene for årets Arctic Race of Norway (ARN). Dette er varige investeringer som sikrer innbyggerne gode mobilforhold også etter at sykkelrittet er over.

Telenor, vertskommunene og Arctic Race of Norway samarbeider tett for å sikre gode mobilforhold nær sagt fra start til mål. Rittet starter i Å i Lofoten, og fortsetter gjennom Lofoten og Vesterålen, før det hele avgjøres i Narvik.

Telenor har de siste tre årene investert flere titalls millioner for å sikre god mobildekning i kommunene hvor sykkelrittet Arctic Race of Norway har blitt arrangert. Foran årets ritt har Telenor gjennomført 41 ulike prosjekter langs traseen, herav fem tuneller med 4G, ni helt nye basestasjoner, og oppgradering av 12 basestasjoner med ny teknologi. 

God mobildekning både for tale og mobilt bredbånd er avgjørende for at et internasjonalt sykkelritt skal kunne gjennomføres som ønskelig. Både presse, publikum, støtteapparat for rytterne og arrangøren forventer å kunne dele opplevelsene, ikke minst i sosiale medier. Utvidet 4G betyr også nye muligheter for direkte TV-dekning av sykkelrittet. Telenors investeringer har blant annet gått til oppgraderinger av basestasjoner, nye repeatere, og dekning i tuneller.

Vertskommunene er tydelige på at sykkelrittet ved siden av å være en folkefest, også er viktig for å sikre god og varig mobildekning. 

Ordfører Eivind Holst i Vågan kommune sier det slik:

– ARN er en folkefest for hele Lofoten. Samarbeidet med Telenor om mobiloppgradering gjør det mulig å få formidlet opplevelser fra sykkelrittet, samtidig som det gir økt mobildekning for lokalbefolkning og turister i framtiden. 

Ordfører Hans Fredrik Sørdal i Flakstad kommune er opptatt av samfunnsnytten mobilinvesteringen representerer:

ARN er med å gi Lofoten verdens beste 4G dekning. Det betyr mye for næringsliv, innbyggere og ikke minst sikkerhet i hele Lofoten. 

Remi Solberg, ordfører i Vestvågøy kommune berømmer Telenor for å ha lagt til rette for at de som bor her og kommer hit kan bruke mobile tjenester nær sagt over alt. Arctic Race of Norway har gitt bedre mobildekning, og det er en fin bonus for oss som vertskommune. 

Ordfører Tove Mette Bjørkmo i Sortland mener ARN har stor betydning for kommunen og landsdelen. 

– Vi har hatt et godt og nært samarbeid med Telenor for å kunne dele dette spennende sykkelrittet med hele verden.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor forteller at investeringene i ARN tjener flere formål.

– Vi ønsker å gi arrangør, næringsliv publikum og presse gode mobilforhold de fire dagene rittet pågår. Samtidig er det avgjørende å ha god mobildekning når vi moderniserer og faser ut kobbernettet. Da skal alle våre kunder være trygge på at erstatningen i form av mobil- og fibernett oppleves som bedre enn det over 100 år gamle kobbernettet de hittil har brukt.

Amundsen benytter også arrangementet til å møte kommune, næringsliv og privatkunder.

– Mobilnettet kan ikke bygges fra vårt hovedkontor på Fornebu. Vi er nødt å reise ut for å få det fullstendige bildet av kundenes behov for våre tjenester, sier Amundsen, og legger til at han setter pris på å bli kontaktet både før, under og etter arrangementet.

Daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway er glad for samarbeidet med Telenor.

– Et av målene med Arctic Race of Norway er å bidra til utvikling av Nord-Norge. Gjennom avtalen med Telenor sikrer vi varige forbedringer i viktig infrastruktur som innbyggere og lokalt næringsliv kan nyte godt av også etter at sykkelrittet er ferdig, sier Dybdal.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.