7 av 10 har endret reiseplaner som følge av Koronapandemien

vannmelon

I en undersøkelse gjort for Gjensidige svarer 7 av 10 at de har fått endret reiseplanene sine som følge av Koronapandemien. Så langt har Gjensidige mottatt nærmere 35 000 reiseforsikringssaker i forbindelse med pandemien.

I undersøkelsen, som er gjennomført av Ipsos for Gjensidige, svarer halvparten av de med endrede reiseplaner at de hadde tenkt seg til utlandet, men at reisen ble kansellert.

– Vi har fått rundt 500 000 kundehenvendelser om reiseforsikring siden pandemien for alvor slo til i mars, og registrert like mange reiseforsikringssaker på disse fire månedene som vi vanligvis får inn på et helt år. Det har vært- og er fortsatt et enormt trykk av saker som skal behandles, sier kommunikasjonssjef Pål Rune Eklo i Gjensidige.

Les også:  MatPrat: Kvinner skal bake og pynte i jula, menn skal slappe av

Undersøkelsen viser at det er blant Osloborgere og de med høyest inntekt det er flest som har fått endret reiseplanene sine. Hele 83 prosent av de med årsinntekt over 900 000 kroner svarer at ferieplanene er endret på grunn av Koronapandemien. Til sammenligning svarer 62 prosent av de med årsinntekt opp til 400 000 kroner det samme. 

Færrest har det gitt konsekvenser for i Sogn og Fjordane og på Innlandet. 40 prosent av de spurte i Sogn og Fjordane svarer at de ikke har fått endret reiseplanene sine, og tilsvarende 39 prosent på Innlandet. Oslo topper med 80 prosent. 

Les også:  Noe av det sunneste du kommer til å spise i julen

– Det er vanskelig å si hvorfor det er sånn, men kanskje er de flinkere til å bruke Norge som feriedestinasjon på Innlandet og i Sogn og Fjordane? Sommerferien 2020 går uansett inn i historiebøkene som noe annet enn planlagt for de aller fleste. Forhåpentligvis får flere øyne opp for Norge som feriedestinasjon, sier Pål Rune Eklo i Gjensidige.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.