10 personer omkom i trafikken i juli

Foto: Daniel DeNiazi

Totalt har 72 personer mistet livet i trafikken så langt i år, mot 40 i samme periode i fjor. Sommerens to første måneder har dermed krevd 27 menneskeliv.

– Dessverre så fortsetter årets dystre ulykkesstatistikk å prege denne sommeren. I juli har vi mistet ti menn i trafikken og vi har en stor jobb å gjøre for å forhindre alvorlige ulykker framover. I fjor omkom det 80 personer totalt i trafikken, og det er grunn til bekymring når vi allerede i juli nærmer oss fjorårets antall drepte totalt, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk, Christoffer Solstad Steen.

Totalt har 30 personer mistet livet i eneulykker og er dermed den ulykkestypen som dominerer statistikken i år.

– Nå vet vi ikke årsaken bak årets dødsulykker, men fra tidligere vet vi at mange eneulykker preges av høyere fart enn det forholdene tillater. Manglende bruk av sikkerhetsutstyr er også en gjenganger i denne typen ulykker. Vi må gjenta at riktig bruk av sikkerhetsbelte og hjelm kan redde liv. Hver oppmerksom og ikke la mobiltelefoner eller andre ting forstyrre deg mens du kjører. Vi anbefaler at du setter mobilen i bilmodus før du kjører, sier Steen.

Så langt har 17 motorsyklister mistet livet i trafikken. 12 av 17 omkomne døde i en eneulykke. Ikke siden 2009 har det omkommet flere på MC i Norge i samme tidsperiode. Den gang omkom det 18 motorsyklister. I fjor hadde fem motorsyklister mistet livet i samme periode.

– Vi registrer at det er mer enn tre ganger så mange som har mistet livet på MC i år sammenlignet med fjoråret. Det er en dramatisk økning. Motorsykkelen er et krevende kjøretøy som krever full oppmerksomhet og tilstedeværelse hele veien. Det er viktig at førere sørger for oppfriskning og trening for å opprettholde kjørekompetansen på kjøretøyet, sier Steen.

Foto: Daniel DeNiazi

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.