frende

Økning i båttyverier: Mange sikrer for dårlig

Antallet tyverier av og fra norske båter økte med 40 prosent første halvår i år. – Mange sikrer båten sin for dårlig. Det sier fagsjef på båt i Frende, Edmond Wold Gaulen.... Les mer »
norges seilforbund

Norske OL-seilere klare for VM i Haag

Årets største internasjonale seilerbegivenhet står for døren. VM for OL-klassene i Haag i Nederland starter 11. august. Norge stiller i syv klasser og målet er å være med i têten i fire... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Sjøfartsdirektoratet anbefaler obligatorisk småbåtregister

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran mottok i dag en utredning fra Sjøfartsdirektoratet som anbefaler regjeringen å opprette et obligatorisk småbåtregister. Nå starter arbeidet med å se på hvordan et register kan se... Les mer »
redningsselskapet

45 prosent vet ikke at oppblåsbare redningsvester må sjekkes

45% vet ikke at man skal sjekke oppblåsbare redningsvester, det viser en nasjonal spørreundersøkelse Redningsselskapet nylig fikk utført av InFact. I år inviterer Redningsselskapet hele Norge til å bli med på Sjekk... Les mer »
Norges Seilforbund

Årets første mesterskap for OL-medaljør Hermann Tomasgaard

OL-medaljør i seiling, Hermann Tomasgaard, innleder sesongen kommende søndag. Der stiller han som en av favorittene til medaljefatet. Den vesle italienske Middelhav-byen Andora er årets første stopp på veien mot et nytt... Les mer »
Norges Seilforbund

Seilere fra hele landet kjemper om kongepokalen

Norges 145 beste seilere i 2022 skal nåmøtes i åretssesongfinale for å seile om kongepokalen. Det er klart for seilernes utgave av Mesternes Mester i Åsgårdstrand fredag 14. og lørdag 15. oktober.... Les mer »
gjensidige

1 av 3 i Nordland forstår ikke et sjøkart

I Nordland svarer 31 prosent av båteierne at de har en dårlig forståelse av sjøkart, mens 62 prosent mener de leser sjøkart svært godt eller ganske godt, opplyser Bodøposten. – Gjensidige har... Les mer »
matgrill

Tips til en brannsikker sommer

Det er viktig å tenke på brannsikkerheten uansett hvor og hvordan du tilbringer sommerferien. Vi har samlet noen råd for en brannsikker ferie, både i Norge og i utlandet. – Befinner du... Les mer »
speedbåt

Tryg vil ha påbud om redningsvest i fritidsbåt

Tryg mener det bør innføres et påbud om redningsvest for alle fritidsbåter: – Dagens regelverk påbyr bruk av vest for båter opp til 8 meter, og det er ikke tilstrekkelig, sier Hans-Jørgen Molvig,... Les mer »
redningsselskapet

Redningsselskapet frykter svekket beredskap langs kysten

Sterk økning i drivstoff og energipriser gjør at Redningsselskapet frykter at kystberedskapen svekkes om ikke Stortinget bevilger ekstra midler i revidert nasjonalbudsjett. Redningsselskapet forventer til sammen 25 millioner i årlige økte strøm- og... Les mer »