redningsselskapet

Redningsselskapet frykter svekket beredskap langs kysten

Sterk økning i drivstoff og energipriser gjør at Redningsselskapet frykter at kystberedskapen svekkes om ikke Stortinget bevilger ekstra midler i revidert nasjonalbudsjett. Redningsselskapet forventer til sammen 25 millioner i årlige økte strøm- og... Les mer »
redningsselskapet

Redningsselskapet styrker den frivillige redningstjenesten før sommeren

Båtsesongen er i gang, og varmt vær flere steder i landet gjør at mange legger ut på tur. Nå allierer Redningsselskapet seg med flere frivillige organisasjoner for å styrke den norske redningstjenesten.... Les mer »
redningsselskapet

75 mennesker druknet i 2021

75 personer omkom i drukningsulykker i 2021. Ifølge Redningsselskapets drukningsstatistikk er det en nedgang på 14 % sammenlignet med i fjor. Hele 60 % av de som omkom var 60 år eller... Les mer »
nfk

Fylkesrådet satser på fartøyvern i Nordland

Fylkesrådet har satt av penger til å dekke utgifter til en ny stilling for fartøyvern i Nordland. – Vi skal bidra til å bygge kapasitet og kompetanse i Nordland, sier en fornøyd Kirsti... Les mer »
Norges Seilforbund

Helene Næss og Marie Rønningen tok VM-sølv i OL-klasse

Helene Næss og Marie Rønningen fra Tønsberg Seilforening tok i dag VM-sølv i OL-klassen 49er FX i seiling. Det er første norske VM-medalje i en olympisk klasse i seiling på 18 år.... Les mer »
speedbåt

Mindre båtskader enn fryktet i sommer

Tryg Forsikring hadde mindre antall båtskader i sommer sammenlignet med i fjor, til tross for tusenvis av flere fritidsbåter på sjøen i år, og svært mange ferske båteiere. – Vi er positivt... Les mer »
speedbåt

1 av 4 båteierne i Nordland har opplevd at båtførere bryter fartsgrensene

En undersøkelse som er gjennomført av Ipsos for Gjensidige viser at 23 prosent av de som eier eller disponerer båt i Nordland at de opplever dette av og til. 4 prosent opplever... Les mer »
tryg

Forventer rekordmange båtskader i sommer

Aldri før har det vært registrert så mange båthavarier som i fjor, men denne rekorden blir ikke stående tror Tryg Forsikring. – Vi ser allerede en økning på 10 prosent fra i... Les mer »
redningsselskapet

Ikke glem sommerens viktigste service: Redningsvesten!

Nordmenn blir stadig mer bevisst på å sjekke redningsvesten før sommersesongen. I 2012 var det kun 10 % som sjekket vesten årlig, I år vil hele 50 % gjøre det samme, viser en spørreundersøkelse... Les mer »
Redningsselskapet

Sju personer druknet i april

Sju personer omkom i drukningsulykker i april. Ifølge Redningsselskapets drukningsstatistikk har 19 personer druknet så langt i år. Alle var menn. Fire av drukningsulykkene i april skjedde i forbindelse med bruk av... Les mer »