Vinterferie – Hva dekker reiseforsikringen?

lufthavn ferie

Har du begynt å legge planer for vinterferien, er det en del du må tenke over før du bestiller.

– Det er stor usikkerhet om hvordan smittesituasjonen utvikler seg, og det er ikke sikkert reiseforsikringen din dekker utgiftene dine hvis myndighetene strammer ytterligere til og du må avbestille. Dette er en risiko du må ha i bakhodet før du bestiller åretes vinterferie, sier kommunikasjonssjef Marie Brudevold i Gjensidige.

Les også:  Vinterferien - Reis lørdag eller søndag

– Vi dekker ikke avbestilling av innenlandsreiser. Det gjelder både fly, hytter, hotell, billetter til arrangementer og lignende bestillinger, sier Brudevold.

Gjensidige sin reiseforsikring dekker avbestillinger dersom du blir akutt syk, og har legeattest. Den dekker også avbestilling for deg som havner i karantene eller isolasjon med påvist koronavirus, eller hvis du blir syk, har tatt en test og er i karantene mens du venter på svar. Du må kunne dokumentere at du har blitt testet og at du må være i karantene.

Les også:  Husk ispigger og kasteline når du skøyter på islagte vann

– Som Erna Solberg sa under pressekonferansen den 27. januar: dette er ikke tiden for å dra på ferie. Vi oppfordrer deg til å følge Utenriksdepartementets reiseråd, som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, sier Brudevold. 

Rådet gjelder frem til 1. mars. Gjensidige vil dekke avbestilling dersom du bestilte en reise mens landet var grønt/gult, så lenge det foreligger et reiseråd fra UD på det tidspunktet du skal reise.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.