Vil vinne eliteserien i seiling

Norges Seilforbund

Tredje runde i seilsportsligaen for både eliteserien og 1. divisjon arrangeres i Arendal i helgen 17. og 18. august. Etter de to første rundene i eliteserien ligger Åsgårdstrand Seilforening på topp foran Askøy Seilforening og hjemmelaget Arendals Seilforening.

– Målet vårt er å seile så godt at vi beholder ledelsen vi nå har i eliteserien, sier skipper på laget til Åsgårdstrand Seilforening, Jostein Weum, før neste runde i seilsportsligaen som går i Arendal kommende helg.

– Vi har fått trent veldig bra siden forrige serierunde, spesielt i mye vind, og vi føler at vi stiller godt forberedt. Målet vårt for denne runden er å beholde ledelsen i serien etter at vi er ferdige i Arendal, noe som betyr at vi minst bør ha en plassering blant de tre beste, sier Jostein Grødem, som heller ikke legger skjul på at hovedmålet er å vinne årets serie.

Åsgårdstrand Seilforening gikk i år til anskaffelse av en båt av samme type som benyttes i seilsportsligaen, en J/70, og han forteller at det å kunne ha en egen treningsbåt, har betydd mye for utviklingen til laget, som foreløpig består av seks faste seilere.

– Det at vi har denne båten som vi trener jevnlig i rett utenfor Åsgårdstrand og at vi har hatt fremgang i serien, har bidratt til økt interesse for denne typen seiling i foreningen. Forhåpentlig vil det igjen anspore flere av medlemmene til å bli med på seilsportsliga-laget vårt, sier Grødem.

I Arendal stiller Åsgårdstrand med stort sett det samme laget som de gjorde da de vant forrige serierunde på Hankø.

Halvparten av laget til Askøy, som ligger på annenplass, er skiftet ut i forhold til forrige serierunde, mens Arendals Seilforening stiller med et sterkt lag anført av toppseileren Petter Mørland Pedersen. De har åpenbart skumle hensikter med tanke på å gjøre en god figur på hjemmebane.

De fire beste lagene etter endt sesong i eliteserien kvalifiserer seg til Sailing Champions League i 2020, så for lagene handler mye om å komme blant de fire beste i serien. På fjerdeplassen ligger foreløpig Tønsberg Seilforening, som kommer til Arendal med sitt kanskje aller beste lag av unge seilere.

Seilsportsligaen foregår i båttypen J/70, som er en moderne, planende båt for et mannskap på fire. Hver divisjon, eliteserien og 1. divisjon, består av 15 seilforeningslag. Fem og fem lag seiler mot hverandre i hvert heat på korte baner og om bord i hver båt er det fire seilere. Hver seilas har en varighet på mellom 10 og 15 minutter, og i løpet av en serierunde skal hvert lag gjennomføre inntil 14 seilaser. Vindforholdene bestemmer imidlertid hvor mange heat som til syvende og sist blir gjennomført.

Seilasene i Arendal vil foregå i havnebassenget rett utenfor Arendal sentrum. Begge dager blir det live-sendinger på seilsportsligaens Facebook-side. Alle båtene har trackere om bord, og seilasene kan følges på nettet på regattens egen tracking-side.

En førsteplass gir ett poeng, 2. plass to og så videre, og det laget med færrest poeng vinner serierunden.

I alt skal det gjennomføres fire serierunder. Den første gikk i Oslo 9. og 10. juni og den andre på Hankø 22. og 23. juni. Til helgen (17. og 18. august) går tredje runde i Arendal, mens finalen skjer i Trondheim 7. og 8. september. 

De fire beste lagene i eliteserien etter endt sesong kvalifiserer seg til å delta i Sailing Champions League mot foreningslag fra hele Europa, Australia og USA i 2020. De fire nederste lagene rykker ned i 1. divisjon, mens de fire beste i 1. divisjon rykker opp i eliteserien.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.