Her er Norges tropp mot Nord-Irland og England

ball

Kvalifiseringen til EM 2021 starter 30. august, og så spiller kvinnelandslaget sin første kamp på norsk jord etter VM.

Onsdag offentliggjorde landslagssjef Martin Sjögren troppen til EM-kvalikkampen mot Nord-Irland i Belfast 30. august og privatlandskampen mot England i Bergen 3. september. 

Etter å ha markert seg sterkt i sommerens VM i Frankrike, som for Norges del ble avsluttet med kvartfinaletap for England, har landslagssjefen brukt noen ferieuker på å nullstille seg før forberedelsene til det neste store målet – sikre plass i EM 2021. 

– Nå kommer vi rett fra et positivt mesterskap. Det ble dessverre ikke noe OL-plass på oss, så vi har fullt fokus på det neste store mesterskapet. EM 2021 kommer til å bli et kjempestort  mesterskap, fotballnasjonen England er arrangør og vi skal gjøre alt for å kvalifisere oss dit, sier Sjögren.

Flere norske spillere har vært hete på overgangsmarkedet i sommer, og i den ferske landslagstroppen er hele 12 av 20 spillere utenlandsproffer. 

– Det er blant annet et resultat av at vi har gjort et godt VM. Flere større ligaer har fått opp øynene for spillere fra Norge. Ut ifra landslagets ståsted så er det jo positivt at vi kan få flere spillere ut i gode og sterke miljøer som gir dem internasjonal erfaring og nye impulser. Forhåpentligvis er det bra for landslaget både på kort sikt og lang sikt, sier Sjögren.

– Vi har en spennende aldersstruktur i troppen vår, med mange spillere som fortsatt har et veldig godt utviklingspotensial. Fremtiden ser absolutt lys ut! Nå er det kvalik som gjelder, og vi vet hva som kreves av oss. Vi må vinne kampene, og målet er selvsagt å starte med å ta med oss tre poeng hjem fra Nord-Irland. Det er ikke så lenge siden vi møtte dem, de var i VM-kvalikgruppen vår og vi kjenner dem ganske godt. Det er tøft å møte dem på bortebane, men denne gangen skal kampen spilles på kunstgress og det er positivt for oss, sier Sjögren, som blant annet har valgt å ta med seg Tuva Hansen, som har markert seg sterkt både for Klepp og på U23-landslaget. Kristine Leine er også tilbake i A-troppen. 

I tillegg til starten på EM-kvaliken skal Norge også ta i mot kvartfinalemotstander England i Bergen. Her ligger alt til rette for både folkefest og revansje for VM-tapet. 

– Vi gleder oss veldig til å spille i Norge igjen! Sist vi hadde en kamp på norsk jord var da vi sikret VM-plassen på Intility Arena i fjor, og det har skjedd veldig mye siden da. Jeg har ikke spilt i Bergen før, men vet at det er et sterkt fotballmiljø i byen, og vi har mange spillere som har tilknytning til området. Så det blir gøy, sier Sjögren.

Her er landslagstroppen:

Ingrid Hjelmseth – Stabæk 
Cecilie Fiskerstrand – LSK Kvinner 
Oda Maria Bogstad – Arna-Bjørnar
Maren Mjelde – Chelsea FC
Isabell Herlovsen – Kolbotn 
Kristine Minde – VfL Wolfsburg
Caroline Graham Hansen – FC Barcelona Femini
Ingrid Moe Wold – LSK Kvinner 
Maria Thorisdottir – Chelsea 
Lisa-Marie Karlseng Utland – Rosengård
Synne Skinnes Hansen – LSK Kvinner 
Vilde Bøe Risa – Kopparbergs/Gøteborg
Amalie Vevle Eikeland – Reading FC Women
Tuva Hansen – Klepp 
Guro Reiten – Chelsea 
Elise Thorsnes – LSK Kvinner
Karina Sævik – PSG
Kristine Leine – Reading FC Women
Frida Leonhardsen Maanum – Linköping
Ingrid Syrstad Engen – VfL Wolfsburg

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.