VIDEO: Lily Bandehy vant Født Fri prisen 2019

født fri

Født Fri prisen 2019 går til forfatter og bestemor Lily Bandehy som kom til Norge som flyktning. Bandehy har vært politisk aktiv siden hun var ti år gammel og ble kastet ut av et klasserom i Iran.

Lily Bandehy får prisen får sine bøker. Bøkene hun skriver er ikke i nærheten av de sterke reaksjoner hun har skapt gjennom sosiale medier og noen av sine kronikker. Bøkene fortjener oppmerksomhet forbi støyen, forfatterskapet til vår første generasjon med innvandrere og historiene de forteller er en viktig del av moderne norsk litteraturhistorie. Bøkene er nydelige, reflekterende litterære verk som gir stemme til persisk kultur, til identitetsreiser og til menneskerettigheter.

Les også:  Stortingspresidenten og den tyske parlamentspresidenten besøker Svalbard

– Jeg kritiserer kritikkverdige forhold i religion som  menneskesyn, synet på homofile, barneekteskap, bigami, tildekning, steining og straffe metoder som kutte hånd. Det er den politiske ideologien til Islam jeg kritiserer, ikke menneskene. Jeg er ikke mot muslimer, Jeg skriver fra min kjærlighet til mennesker, min kjærlighet til frie mennesker, sier Lily Bandehy. 

Født Fri prisen 2019 går til forfatter og bestemor Lily Bandehy som kom til Norge som flyktning fra Iran. Bandehy har vært politisk aktiv siden hun var ti år gammel og ble kastet ut av et klasserom i Iran. I Norge var hun en av grunnleggerne av organisasjonen LIM og Ex-muslims of Norway. Hun er ikke lenger tilknyttet noen organisasjonon, men er aktiv som frilanser og forfatter.

Les også:  Verdens vanndag: Økt matproduksjon med mindre vannforurensing
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.