VIDEO: Her er nye Ford Edge – sterkere og smartere

ford edge

Nye Ford Edge ble idag presentert for det europeiske markedet. Den er allerede blitt utnevnt til den mest teknologiske avanserte SUVen fra Ford noensinne.

Ford viste i dag for første gang den nye SUVen Ford Edge for det europeiske markedet. Dette er Fords teknologisk mest avanserte SUV noensinne, og kommer med en ny 238 HK dieselmotor og som råtøff ST-Line-modell.

– Nye Ford Edge har våre mest avanserte førerassistanseteknologier noensinne, som det nye systemet for køkjøring med automatisk start og stopp. I tillegg har den en fornyet og svært drivstoffeffektiv 2.0-liters EcoBlue dieselmotor med 8-trinns automatgirkasse – noe som gjør nye Ford Edge enda mer attraktiv for den økende gruppen europeere som ønsker en SUV, sier Vice President for marketing, sales and service i Ford Europa, Roelant de Waard.

Nye Edge har en rekke kamera- og sensorbaserte førerassistanseteknologier som er bygd for å gjøre kjøreturen så komfortable, sikker og lite stressende som mulig. Tre av disse systemene er helt nye for Ford i Europa: nedbremsing etter kollisjon, Unnamanøvreringsassistent og adaptiv cruisekontroll med kø-assistent.

Se video her:

Andre førerassistanseteknologier som leveres på nye Edge er blant annet adaptive frontlys, blindsoneovervåkning, blendingsfrie fjernlys, intelligent fartsholder, trafikkskiltgjenkjenning, fotgjengeroppdagelse og varsel om kryssende trafikk.

Den nye store familie-SUVen kommer også med parkeringsassistent for parallell og vinkelrett parkering, samt utkjøringsassistanse.

238 HK ny dieselmotor
Den nye 2.0-liters Ford EcoBlue-dieselmotoren som kommer med nye Edge er blant annet en 238 HK-variant som har drivstofforbruket som til langt mindre motorer, men samme ytelse som langt større motorer. Sammen med Fords intelligente firehjulstrekksystem (AWD), har motoren mye dreiemoment ved lave turtall, og samtidig jevn akselerasjon for en mer komfortabel kjøreopplevelse. En helt ny 8-trinns automatgirkasse er tilgjengelig i kombinasjon med 238 HK-varianten. Den nye automatgirkassen bidrar til å redusere drivstofforbruket yttligere og gjør kjøreturen enda mer komfortabel.

Fords 2.0-liters EcoBlue-motorer tilbys også i følgende varianter på nye Ford Edge:

190 HK med 6-trinns manuell girkasse og firehjulstrekk

Kommer også som mer sportslig ST-Line
Nye Edge kommer også som en mer sporty Ford Performance-inspirert ST-Line-modell. Det betyr doble eksosrør med kromdetaljer, standard 20 tommers fargede aluminiumsfelger, perforerte delskinnseter fra Miko®-Dinamica, aluminium sportspedaler og en rekke andre interiørdetaljer. Utvendig vil ST-Line få et enda med sportslig utseende.

Edge ST-Line kommer også med et mer sportslig understell som sammen med Fords adaptive styringsteknologi gjør at SUVen blir ytterligere mer direkte og engasjerende å kjøre.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.